пʼятниця, 7 грудня 2018 р.

МОГУТНЯ ХВИЛЯ ПРОСВІТИ

  8 грудня 2018 року минає 150 років від дня заснування Всеукраїнського товариства “Просвіта”  та 120-річчя заснування товариства “Просвіта” Гусятинщини.
  З приводу цього ювілею у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя для  студентів І-х курсів проведено виховну годину "Просвіта" - прообраз Української держави". На захід було запрошено   вчительку української мови, члена Гусятинського товариства "Просвіта" Коваль Р.А., яка розповіла про історію заснування і діяльність українського громадсько-культурного товариства “Просвіта” до 1939 року   і його роботу на сучасному етапі.
  Захід супроводжувала  тематична виставка ”Могутня хвиля Просвіти”.




              

четвер, 6 грудня 2018 р.

ПРАВОВИЙ СТАТУС МОЛОДОЇ ЛЮДИНИ

   4 грудня 2018 року, в рамках проведення Всеукраїнського  тижня права, з метою підвищення рівня правової культури молоді, поширення інформації і захисту прав людини та запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі, у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя відбулася зустріч студентів  з в.о. начальника Гусятинської РВ ДВС ГТУЮ Навроцькою М.М., в.о. начальника Гусятинської РВ ДРАЦС ГТУЮ Ділай І.М. та державним нотаріусом Гусятинської ДНК ГТУЮ Мороз Л.С.
   На заході студенти дізналися про  історію започаткування  Всеукраїнського  тижня права, про заходи, які організовуються під час його проведення, а також довідалися про свої права згідно Декларації прав дитини.
   Всі студенти, які були присутні на зустрічі, отримали  буклети з інформацією та контактними телефонами організацій, куди можна  звернутися у випадку порушення їхніх прав та свобод.
    Захід супроводжувала книжкова виставка "Права. Гарантії. Захист", на якій представлена література та буклети правового змісту.

 





                               


середа, 5 грудня 2018 р.

ЛИЦАР УКРАЇНСЬКОЇ ЛІРИКИ

  5 грудня 2018 року виповнюється 140 років від дня народження Олександра Олеся   - талановитого українського поета- лірика.
  З нагоди цієї дати бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя провела літературно-музичний вечір “Журба і радість - два крила”.
  Студенти групи 14(куратор Мисько О.П.) Скопецька Лілія, Стиранка Ірина, Стельмащук Леся розповіли про життєвий і творчий шлях поета. Присутні змогли переглянути презентацію “Лицар української лірики”. Читці декламували його поезії, в яких простежувався зв’язок із рідною землею, сподівання на повернення додому. Усі думки і спогади Олеся, усе його життя, кожний його твір назавжди пов’язані з Україною. Недаремно прах покійного було перепоховано 29 січня 2017 року на Лук’янівському кладовищі у Києві.
  Студенти прослухали пісні: “Ворони”, на слова Олександра Олеся, у виконанні сучасного гурту “Кому вниз” і “Ой, не  квітни, весно” у виконанні М. Бурмаки.
  Слово Олександра Олеся повернулось на рідну землю, а вдячні нащадки пам’ятатимуть його завжди.



   Вшановуючи пам'ять про Олександра Олеся, у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя відкрито книжкову виставку “Лицар української лірики”.

 

четвер, 29 листопада 2018 р.

ПЕРЕКРЕСЛЕНЕ ЖИТТЯ

  Ð£ Луцьку під час безкоштовного медогляду у однієї людини виявили СНІД. ВІДЕО
   1-го грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.
  Поширення ВІЛ/СНІДу в Україні почалося у 1987 році, а за останні роки різні верстви населення, передусім молоді, охопила широкомасштабна епідемія. Темпи розповсюдження ВІЛ-інфекції серед країн Європи найвищі в Україні.
  Щоб застерегти молодь від цієї небезпечної хвороби бібліотекою  Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя було організовано зустріч студентів 13-ї групи з лікарем - інфекціоністом О.Д. Дунець. Оксана Дмитрівна  у доступній формі, приводячи приклади з життя, розповіла про ВІЛ та СНІД про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається.
  Підсумовуючи захід, бібліотекар коледжу Ганна Городівська, наголосила про необхідність кожної людини усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї недуги.
       У бібліотеці коледжу розгорнуто виставку матеріалів під назвою "Молодь за життя без СНІДу"

                           








   

середа, 28 листопада 2018 р.

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ

Поезія - це музика душі.
Це скарб блаженний, що не кожен має.
Це світло думки та багатство серця,
 Це слово з словом гру цікаву грає.

  27 листопада 2018р. у читальній залі бібліотеки Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя відбулася творча зустріч студентів з молодим поетом-земляком Олегом Козиром.
  Автор коротко розповів про себе, свій творчий шлях, історію написання своїх віршів, які  друкувалися в літературних альманахах “Стихія”, “Галактика любові” та “З Україною в серці”.  У 2017 році побачила світ його перша власна збірка поезій “Береги надії”. Вірші та новели, які увійшли у збірку, розкривають тему першого кохання, ніжних почуттів та душевних переживань автора.
 Студенти, затамувавши подих, уважно слухали молодого автора, адже він намагався доторкнутися до найпотаємніших куточків душі юних.
  Завершенням заходу був виступ нашої молодої поетеси, студентки І-го курсу Олександри Мудрак, яка прочитала свої вірші на філософську тематику.
  На згадку про зустріч  Олег Козир подарував бібліотеці коледжу десять збірок “Береги надії”.
  Хочеться побажати творчих успіхів та наснаги молодим талановитим особистостям.
                








четвер, 22 листопада 2018 р.

СВІЧКА ПАЛАЛА В СКОРБОТІ

Результат пошуку зображень за запитом "вірші про голодомор"

День жалю... День скорботи, печалі
Запалив нашу пам’ять. Свічки –
Це ті душі, листочки опалі,
Хто став тінню в голодні роки.

  24 листопада Україна вшановує память жертв Голодомору 1932-1933 років. Голод, смерть, страх панували над Україною. У центрі цивілізованої Європи, в Україні, в мирні роки померло близько 5-ти мільйонів цивільного населення, більшість загиблих  - діти. Голодомор  - це страшна трагедія нашого народу, який карали , мучили та відбирали життя, але не змогли знищити лише одного - великої душі українця.
  З нагоди 85-х роковин памяті жертв Голодомору працівники бібліотеки Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя  разом із студентами  14-ї групи провели годину памяті Свічка плакала в скорботі, щоб увічнити память про тих , хто прийняв мученицьку смерть у 1932-1933 роках.
  Про найчорніші часи в історії України розповіли ведучі заходу Мецан Максим та Стельмащук Леся.  Спогади очевидців, які зачитали Корнят Назар, Хом’як Евеліна, Скопецька Ліля, перепліталися з поезією, яка у художній формі розкривала страшні картини минулого.
  Запаливши свічку пам'яті, присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув голодною смертю та похований без труни і молитви. 
  У бібліотеці розгорнуто книжкову виставку Землі моєї скорботні роки, матеріали якої висвітлюють трагічні сторінки тих страшних подій української історії, факти та цифри страшного геноциду проти українського народу.

                            


                  



середа, 21 листопада 2018 р.

УКРАЇНА ГІДНА СВОБОДИ

 21 листопада в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Події двох революцій: Помаранчевої (2004р.) та революції Гідності (2013р.) кардинально змінили напрямок розвитку держави, а також життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї країни і себе.
 До цієї дати бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя приурочила літературно - музичний вечір “Україна гідна свободи”.
 Розпочала захід Олександра Мудрак власним віршем “Ангели добра”, а далі студенти 11-ї групи пригадали хронологію листопадового зриву 2013р., основні події та знакові моменти Євромайдану, який згодом переріс у Революцію Гідності. Спогади перепліталися з поезією, яка доповнювала розкриття суті та трагізму тих подій.
  Під мелодію пісні “Плине кача по Тисині... “ присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про героїв Небесної Сотні та всіх тих хто загинув, захищаючи свободу України.
  Завершився вечір піснею “Ти мені Українау виконанні Інни Фуг.
  У читальній залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку ”Їм у віках судилося безсмертя”.


                      


                    



четвер, 15 листопада 2018 р.

З ДНЕМ СТУДЕНТА!

   

  
   Бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя Вітає своїх користувачів з Днем студента - святом молодості, творчості, пошуку та відкриттів!
  Бажаємо Вам  міцного здоровя, мудрості, вірних друзів, творчого натхнення та успіхів у навчанні.
   Нехай у Ваших серцях назавжди збережеться романтика студентських років.

четвер, 8 листопада 2018 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

                                                                                         
                                                                        

        День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента України №124/97 Про День української писемності та мови” на підтримку “ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства”.
     За православним календарем цього дня ще вшановують пам’ять Преподобного Нестора-літописця -  послідовника Кирила і Мефодія.
Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова, його вважають батьком української словесності.
     З нагоди цього свята у читальній залі бібліотеки Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя  відкрито тематичну виставку Мова - душа народу.


середа, 7 листопада 2018 р.

ЛІТЕРАТУРНЕ СЛОВО ЗЕМЛЯКІВ


    Під такою назвою у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя,  напередодні свята української писемності та мови, пройшла зустріч із нашими земляками: уродженцем села Васильківці Кучмієм Миколою Васильовичем, письменником, поетом, художником, виконавцем пісень та гітаристом Шуляком Олександром Володимировичем, вчителем музики з міста Копичинці.
   У своєму вступному слові  Микола Васильович коротко розповів про себе та зробив огляд поетичних творів. А далі забриніли струни гітар і мелодійно полилися залом пісні автора. Студенти зачаровано слухали пісні-спогади: про дитинство, про юність, про кохання... Виконання творів перепліталося з авторським читанням поезій та переглядом кліпів   “Пізня осінь”та“Загадкова”.
   Завершилася зустріч аплодисментами, квітами та словами вдячності від студентів ІІ-х курсів та їх наставників.
   Більш детально   ознайомитися з творчістю нашого земляка можна з його збірок: “На зламі віків”, “Життєвими стежками”, “Кредо”, “Час облав”, які Микола Васильович подарував бібліотеці коледжу.  
  Віримо, що такі зустрічі виховуватимуть у юних серцях любов до рідного слова та спонукатимуть до творчості.





                                             

середа, 31 жовтня 2018 р.

ЗУНР - ВТІЛЕННЯ САМОСТІЙНОСТІ ТА СОБОРНОСТІ

                                                                                              
                                                                                                   Пожовкле листя, сіре небо,
                                                                                 Осінній вітер, листопад.
                                                                                 Ох, скільки споминів далеких
                                                                                  До нас вертається назад?

 Кожного разу ми знову повертаємось до тих вікопомних днів. Повертаємось не лише для того, щоб віддати шану, а , передусім, щоб отримати від них те невичерпне джерело сили, знання та досвід, які так потрібні у наш нелегкий відповідальний час розбудови самостійної української держави.
 1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний жовто-блакитний прапор. Листопадові дні лягли в основу всіх подальших змагань і героїчних походів з армією Наддніпрянської України та підпільної боротьби проти польських окупантів і нерівному бою з новими поневолювачами.
 Змінюються епохи, але незмінною є готовність вірних синів і дочок покласти своє життя на вівтар Незалежності. Серед них - Січові Стрільці, воїни ОУН-УПА, герої Небесної Сотні і бійці АТО.
 З нагоди відзначення 100-річчя відзначення ЗУНР бібліотекою Гусятинського коледжу та студентами ІІ-го курсу провели тематичний вечір “ЗУНР - втілення самостійності та соборності”. Учасники заходу ознайомили присутніх з основними подіями Листопадового Чину, провідними діячами республіки, передумовами та особливостями проголошення ЗУНР і впливом її на боротьбу українського народу за незалежність України.
 На вечорі прозвучали патріотичні вірші, уривки із спогадів учасників тих буремних днів, пісні українських Січових Стрільців. У бібліотеці діє книжкова виставка “ЗУНР - наша слава та гордість”.





неділя, 28 жовтня 2018 р.

З ДНЕМ АВТОМОБІЛІСТА!


                                 

  28 жовтня 2018 року в Україні відзначається День автомобіліста і дорожника. З нагоди цієї дати, бібліотека Гусятинського коледжу, вітає всіх викладачів та  студентів  спеціальності Автомобільний транспорт зі святом.
  Бажаємо Вам безпечної їзди, хороших доріг і захоплюючих подорожей.
Запрошуємо  у читальну  залу бібліотеки на перегляд літератури Автомобіль у нашому житті





пʼятниця, 26 жовтня 2018 р.

ВІЧНИЙ ВОГОНЬ ПАМ’ЯТІ


              
                     І живуть у пам’яті народу
                                                             Його вірні дочки і сини,
                                                                      Ті, що не вернулися з походів
                                                          Грізної, великої війни.


 28 жовтня в Україні  відзначається свято – День визволення Укра
їни від нацистських загарбників. У цей день ми низько схиляємо голови перед  тими, хто героїчно боронив  рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу,  вшановуємо пам'ять тих, хто загинув, визволяючи нашу неньку-Україну.
 З нагоди цієї дати, у бібліотеці Гусятинського коледжу, розгорнуто книжкову виставку: Вічний вогонь памяті, де представлені матеріали,  які відображають важкий шлях військових буднів і  героїчні подвиги  воїнів-визволителів України, а  також фотографії і спогади  наших славних земляків, яких, на жаль, уже немає в живих, але вони продовжують жити у наших серцях  це:  Дорохов О.Ф., Колісник В.М., Собчук І.С., Ястремський О.К., Єдинюк М.З., Бакало Г.А.
                             

пʼятниця, 19 жовтня 2018 р.

З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

БІБЛІОТЕКА ГУСЯТИНСЬКОГО КОЛЕДЖУ ТНТУ
 ВІТАЄ СТУДЕНТІВ ВІДДІЛЕННЯ  ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ
 З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ.
БАЖАЄМО МІЦНОГО ЗДОРОВЯ, УСПІХІВ У НАВЧАННІ І ЗАДОВОЛЕННЯ ВІД ОБРАНОЇ ПРОФЕСІЇ.

Запрошуємо на перегляд книжкової виставки
 Харчові технології - професія на всі часи,
 яка експонується у читальній залі бібліотеки.


четвер, 18 жовтня 2018 р.

МОЛОДЬ - УРОКИ ПРАВА, УРОКИ ЖИТТЯ


  16 жовтня 2018 року, з метою попередження та профілактики правопорушень, бібліотекою Гусятинського коледжу було організовано зустріч студентів ІІ і ІІІ курсів з представниками правоохоронних органів.
  На зустріч   завітали капітан поліції Бугерешта С.С., та лейтенант Попович Т.А., головний спеціаліст служби у справах дітей Гусятинської РДА Соболь В.І. та начальник відділу Гусятинського бюро правової допомоги Янцевич Н.М.
 Запрошені розповіли студентам про відповідальність за скоєння правопорушень, за які передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, звернули увагу на проблеми, які породжуються вживанням алкоголю та наркотичних речовин.  Також   було порушено питання домашнього насильства та булінгу. 
  На завершення студенти отримали вичерпні відповіді на свої запитання та буклети з адресами соціальних служб.
 У бібліотеці діє книжкова викладка “Право у нашому житті”.





                                                       


        





четвер, 11 жовтня 2018 р.

МУЖНІСТЬ І ВІДВАГА КРІЗЬ ВІКИ

                 ÐŸÐ¾Ð²â€™ÑÐ·Ð°Ð½Ðµ зображення
 Вже п'ятий рік, у відповідності з Указом Президента від 2014 року,  в середині осені відзначається День захисника України - свято мужності на честь воїнів, які відважно захищають нашу країну.
   Із цієї нагоди, у бібліотеці коледжу для групи 14(куратор Мисько О.П.) було проведено виховну годину Свято мужності й відваги.
 Присутні мали змогу ознайомитися з книжковими виставками: ”Мужність і відвага крізь віки та Захисник Вітчизни -  гордість народу”.