середа, 31 жовтня 2018 р.

ЗУНР - ВТІЛЕННЯ САМОСТІЙНОСТІ ТА СОБОРНОСТІ

                                                                                              
                                                                                                   Пожовкле листя, сіре небо,
                                                                                 Осінній вітер, листопад.
                                                                                 Ох, скільки споминів далеких
                                                                                  До нас вертається назад?

 Кожного разу ми знову повертаємось до тих вікопомних днів. Повертаємось не лише для того, щоб віддати шану, а , передусім, щоб отримати від них те невичерпне джерело сили, знання та досвід, які так потрібні у наш нелегкий відповідальний час розбудови самостійної української держави.
 1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний жовто-блакитний прапор. Листопадові дні лягли в основу всіх подальших змагань і героїчних походів з армією Наддніпрянської України та підпільної боротьби проти польських окупантів і нерівному бою з новими поневолювачами.
 Змінюються епохи, але незмінною є готовність вірних синів і дочок покласти своє життя на вівтар Незалежності. Серед них - Січові Стрільці, воїни ОУН-УПА, герої Небесної Сотні і бійці АТО.
 З нагоди відзначення 100-річчя відзначення ЗУНР бібліотекою Гусятинського коледжу та студентами ІІ-го курсу провели тематичний вечір “ЗУНР - втілення самостійності та соборності”. Учасники заходу ознайомили присутніх з основними подіями Листопадового Чину, провідними діячами республіки, передумовами та особливостями проголошення ЗУНР і впливом її на боротьбу українського народу за незалежність України.
 На вечорі прозвучали патріотичні вірші, уривки із спогадів учасників тих буремних днів, пісні українських Січових Стрільців. У бібліотеці діє книжкова виставка “ЗУНР - наша слава та гордість”.





Немає коментарів:

Дописати коментар