четвер, 22 листопада 2018 р.

СВІЧКА ПАЛАЛА В СКОРБОТІ

Результат пошуку зображень за запитом "вірші про голодомор"

День жалю... День скорботи, печалі
Запалив нашу пам’ять. Свічки –
Це ті душі, листочки опалі,
Хто став тінню в голодні роки.

  24 листопада Україна вшановує память жертв Голодомору 1932-1933 років. Голод, смерть, страх панували над Україною. У центрі цивілізованої Європи, в Україні, в мирні роки померло близько 5-ти мільйонів цивільного населення, більшість загиблих  - діти. Голодомор  - це страшна трагедія нашого народу, який карали , мучили та відбирали життя, але не змогли знищити лише одного - великої душі українця.
  З нагоди 85-х роковин памяті жертв Голодомору працівники бібліотеки Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя  разом із студентами  14-ї групи провели годину памяті Свічка плакала в скорботі, щоб увічнити память про тих , хто прийняв мученицьку смерть у 1932-1933 роках.
  Про найчорніші часи в історії України розповіли ведучі заходу Мецан Максим та Стельмащук Леся.  Спогади очевидців, які зачитали Корнят Назар, Хом’як Евеліна, Скопецька Ліля, перепліталися з поезією, яка у художній формі розкривала страшні картини минулого.
  Запаливши свічку пам'яті, присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув голодною смертю та похований без труни і молитви. 
  У бібліотеці розгорнуто книжкову виставку Землі моєї скорботні роки, матеріали якої висвітлюють трагічні сторінки тих страшних подій української історії, факти та цифри страшного геноциду проти українського народу.

                            


                  



Немає коментарів:

Дописати коментар