середа, 5 грудня 2018 р.

ЛИЦАР УКРАЇНСЬКОЇ ЛІРИКИ

  5 грудня 2018 року виповнюється 140 років від дня народження Олександра Олеся   - талановитого українського поета- лірика.
  З нагоди цієї дати бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя провела літературно-музичний вечір “Журба і радість - два крила”.
  Студенти групи 14(куратор Мисько О.П.) Скопецька Лілія, Стиранка Ірина, Стельмащук Леся розповіли про життєвий і творчий шлях поета. Присутні змогли переглянути презентацію “Лицар української лірики”. Читці декламували його поезії, в яких простежувався зв’язок із рідною землею, сподівання на повернення додому. Усі думки і спогади Олеся, усе його життя, кожний його твір назавжди пов’язані з Україною. Недаремно прах покійного було перепоховано 29 січня 2017 року на Лук’янівському кладовищі у Києві.
  Студенти прослухали пісні: “Ворони”, на слова Олександра Олеся, у виконанні сучасного гурту “Кому вниз” і “Ой, не  квітни, весно” у виконанні М. Бурмаки.
  Слово Олександра Олеся повернулось на рідну землю, а вдячні нащадки пам’ятатимуть його завжди.



   Вшановуючи пам'ять про Олександра Олеся, у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя відкрито книжкову виставку “Лицар української лірики”.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар