четвер, 19 вересня 2024 р.

МОЛОДЬ В ПРАВОВОМУ ПОЛІ

   В Україні права і обов'язки її громадян прописані в Конституції України та інших законодавчих актах. Знання законів сприяє формуванню особистостей громадянина України, якому притаманні правова культура, усвідомлення цінностей свободи, прав людини, відповідальності за  вчинки.
  З метою виховання у молоді дотримання правової дисципліни працівниками бібліотеки Гусятинського фахового коледжу ТНТУ організовано зустріч студентів других курсів із дільничим інспектором, капітаном поліції Трисирукою Іваном Миколайовичем.
   На зустрічі  розглядалися питання  підстав адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєні правопорушення. Наводилися приклади про види правопорушень: куріння в недозволених місцях, розпивання алкогольних напоїв, вимагання, цькування та вчинення хуліганських дій. Особлива увага акцентувалася на відповідальності студентів та їх батьків за вчинені правопорушення.
   На завершення заходу Іван Миколайович наголосив, що профілактична робота дає можливість студентам знати свої права та обов'язки, реальніше і глибше розуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і недопустити її в майбутньому.



Немає коментарів:

Дописати коментар