середа, 11 вересня 2024 р.

ПОЕТАМ ТРЕБА ГОВОРИТИ ПРО ВІЙНУ

    Більше десяти років в Україні триває жорстока війна. Повномасштабне вторгнення РФ до України 24 лютого 2022 року принесло біль і горе на нашу землю, в кожну родину, зруйнувало всі задуми, плани та мрії. Трагічні події та непрості часи надихають сучасних поетів на написання патріотичної поезії.
   10 вересня 2024 року, з ініціативи працівників бібліотеки Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, організовано зустріч студентів груп 12 (куратор Невінська Н.В.), та Д-21 (куратор Древняк Л.Я.) із сучасною поетесою Гусятинщини Світланою Богданівною Нестерович.
Я щиро дякую тобі, солдате,
Що ти пішов народ наш рятувати,
За рідний дім, за мову солов'їну
І за нескорену та вільну Україну..,-
такими віршованими рядками розпочала свій виступ поетеса.
   Чутлива душа Світлани Нестерович відгукується на події сьогодення та виплескує весь біль, горе та переживання у своїх поезіях.
   Емоційно та зворушливо звучали вірші "Ми переможемо", "Нашим воїнам", "Розстріляні жнива", "Я щиро дякую тобі, солдате", "Ридає гірко Львів",  прочитані авторкою.
  Студенти, затамувавши подих, уважно вслухались у поетичні рядки, що своєю простою та лаконічністю утверджують віру, силу і упевненість у незламності нашого народу.
   Отже, такі зустрічі виховують у молодого покоління патріотизм та любов до неньки України.






Немає коментарів:

Дописати коментар