четвер, 23 травня 2024 р.

ГЕРОЇ НЕСКОРЕНОЇ КРАЇНИ

Сьогодні на моїй землі іде війна,

Стріляють танки і ревуть гармати.
Сповита горем, в чорному вбранні,
Сльозами вмилась не одна вже мати.
Найкращі з кращих падають від куль,
Грудьми своїми землю прикривають.
Сумним набатом в селах і містах,
Звучать слова: "Герої не вмирають!.." 
                                    Світлана Чабан

    23 травня в Україні відзначають День герїв. Це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу і незалежність рідної землі.

    Україна не раз піднімалася з колін, побита, в ранах та нездоланна для ворогів, бо мала відважних синів та дочок, які йшли під кулі, щоб захистити її. 
   Здавалося, все закінчилося, давно минуло і більше ніхто не пройде шляхом тих кривавих подій.
  Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, українці знову згуртувалися і встали на захист нашої незалежності. Нині, як і сотні років поспіль, наші герої гинуть, виборюючи право бути вільними. Ми пам'ятаємо кожного, хто поліг, та тих, хто продовжує їхню боротьбу, щоб наші діти жили в мирній країні.
   21 травня 2024 року, з ініціативи бібліотекарів Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, відбувся вечір "Герої нескореної країни".
   Розпочався захід піснею "Герої не вмирають", яку виконала студентка групи П-31 Панчук Діана. Літературний монтаж підготували студенти груп А-31, М-31 та Т-31.
   Цікавою і змістовною була розповідь капелана Малькута Степана Михайловича, який був запрошений на вечір, про місію капеланів, що після 24 лютого 2022 року  стала не лише духовною, але й волонтерською. У ці важкі часи військові капелани постійно поруч із нашими воїнами: як психологи і священники, друзі і побратими, які допомагають у стресових ситуаціях молитвою та порадою, вирішують проблеми і стабілізують емоційний стан. Священник поділився вражаючими роздумами про віру військових у перемогу та наголосив на важливості підтримки наших захисників у ці складні часи. 
   Разом із капеланом присутні на заході помолилися за всіх Героїв, які захищають  Україну, і тих, хто віддав за неї своє життя.
   На завершення вечора прозвучала щира подяка пану Степану за цікаву зустріч і надихаючі історії про діяльність капеланів, а також розуміння наскільки вони є важливими для наших захисників і нашої молоді.  

Немає коментарів:

Дописати коментар