середа, 15 травня 2024 р.

А НАД СВІТОМ УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА ЦВІТЕ


     Всесвітній день вишиванки - одне з найкрасивіших свят української культури, яке символізує приналежність до українського народу, його історії, звичаїв та традицій.
   Українська вишивка - це генетичний код нації, наш прадавній оберіг, безцінний спадок, пам'ять  роду.
   У цей день мільйони українців усього світу одягнуть вишиванки, які у важкі дні війни з Росією,  є символом патріотизму, незламності та самоідентичності.
  Із нагоди Дня вишиванки бібліотека Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, спільно зі студентами 11-ї групи (куратор Кріль Л.В.), організувала свято  "А над світом українська вишивка цвіте".
  Ведучі заходу Бурштин Андрій та Маційовська Ірина ознайомили студентів із історією виникнення свята,  візерунками  та орнаментами вишиванок різних регіонів України. Розповіді  гармонійно перепліталися з ліричними рядками поезій у виконанні Гжибовського Олександра, Гладиш Крістіни та Москович Анастасії. 
  Неймовірної атмосфери та окраси святу надала виставка вишиванок, представлених співробітниками коледжу, яка заворожувала розмаїттям кольорів та узорів.
   Українська вишиванка  зігріває, оберігає, надихає, наповнює світ красою, гармонією і любов'ю. І якими б різними не були її візерунки, - вона єднає українців через віки і кордони, гуртує нашу націю, надихаючи на боротьбу за свободу і незалежність.  Вишиванка - це символ вільної України, сильного і непереможного народу.






Немає коментарів:

Дописати коментар