середа, 19 травня 2021 р.

ЧАРІВНА КРАСА ВИШИВАНКИ

   
                                               До вишиванки доторкнусь вустами
 І черемшини пахощі вдихну.
 Мов оживають маки під руками,
Росу дзеркальну я із них змахну.
І подих вітру і блакить озерця,
Зорю вечірню, вквітчану весну -
Усе це пригорну до свого серця,
Коли сорочку вишиту вдягну
                                          Ольга Береза 
   20 травня українці всього світу відзначатимуть 15-у річницю Всесвітнього дня вишиванки.
  День вишиванки – свято, яке покликане популяризувати українську культуру і традиції. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, навчання чи просто прогулятися вулицею. Відзначаючи це свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації - вишиванка, яка  є   оберегом міцності української держави.
  З кожним роком українські традиції не просто відроджуються, а й стають невід’ємною частиною нашого життя. А такий прекрасний елемент одягу, як вишиванка, все більше затребуваний у гардеробі сучасної людини.
  З нагоди  Дня вишиванки у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відбулася виховна година Чарівна краса вишиванки, яку підготували студенти 11-ї групи (куратор Шепетюк Л.В.).
  Бібліотекар Городівська Г. П. спільно із ведучими Ковальчук Наталією, Клапущак Софією, Задунайською Катериною та Козак Софією ознайомили присутніх із традиціями,  історією та особливостями вишиванок кожного регіону України. Окрасами заходу були пісня та поезія українських поетів, присвячених вишиванці.
 Із цікавістю студенти переглянули відеопрезентацію День вишиванки 2021: історія свята та цікаві фактиі тематичну  виставку Вишиванка - національна святиня.


 

 

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар