четвер, 6 травня 2021 р.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ


Посміхається ранок травневий,
Трепет спогадів, потиск долонь…
У сльозинках непрохано-щедрих
Знов виблискує вічний вогонь...

 




  8 та 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ця перемога дісталася нам дорогою ціною: крізь полумя боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати, ціною мільйонів життів наших співвітчизників.
 Тож у ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто в жорстокій битві виборював свободу, захищав рідну українську землю від ворогів. Ми в неоплатному боргу перед синами і дочками України, юність яких жорстоко обірвала війна. Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення.
 Подвиг переможців у Другій світовій війні гідно продовжують українські воїни, які захищають незалежність та територіальну цілісність України на її східних рубежах. Сьогодні героями стають онуки та правнуки тих, хто в далекому 1945-у сподівався, що війна більше ніколи не прийде на нашу землю.
 Дякуємо кожному воїну за вірність своїй країні — тоді, 76 років тому, і зараз, у складний для країни час. Міцного  Вам здоров’я, благополуччя та мирного неба.
  До цієї дати у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито тематичну книжкову виставку "День пам'яті та примирення", на якій представлена документальна та художня література, яка відтворюює широку панораму подій Другої світової війни.



Немає коментарів:

Дописати коментар