середа, 12 травня 2021 р.

СПІВЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ

 

 Василь Стефаник був плоть від плоті, кість від кості трудового народу. Він горів його болем, страждав його стражданнями… Ми шануємо пам'ять Василя Стефаника як прекрасного письменника і громадянина, кришталево чесну людину

(Максим Рильський)

                




   
  Щовесни 14 травня, коли все навколо розквітає, ми вшановуємо память видатного українського письменника Василя Стефаника.
  Цього року минає 150 років від дня його народження.
Творчий доробок новеліста - понад сімдесят новел і нарисів.
 Основною темою його творів було життя найбіднішого селянства на західноукраїнських землях. У кожному його рядку, у кожному слові горить любов до рідного знедоленого народу, і ця любов завжди вселяла в серця простих людей віру і надію на кращі часи.
 Іван Франко писав: ”Його новели - як найкращі народні пісні, в яких нема риторики, ані сентиментальності, а тільки наочне, голе, просте, непідфарбоване життя, дуже часто сумна дійсність, але оздоблена золотом найправдивішої поезії”.
  Вшановуючи пам’ять про Василя Стефаника, у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито тематичну виставку “Співець української землі”, на якій представлені книги, статті, світлини про життя і творчість письменника та його неперевершені новели.     

    

Немає коментарів:

Дописати коментар