середа, 13 вересня 2023 р.

ПІДЛІТОК І ЗАКОН

    Кожен громадянин нашої держави має права та обовязки прописані в Конституції України та інших законодавчих актах. Знання законів дисциплінує та виховує у громадян почуття гідності та поваги у суспільстві та відповідальності за свої вчинки.
   Із цією метою працівниками бібліотеки Гусятинського фахового коледжу ТНТУ було організовано зустріч студентів груп А-21 (куратор Панчук Г.М.) та Б-21 (куратор Дудар Ін.А.) із дільничими інспекторами: капітаном поліції Трисирукою І.М. та лейтенантом Свинарчуком В.А.
   Головною метою зустрічі було попередження протиправних дій з боку студентів та застереження їх від небезпеки. Розмова йшла про види правопорушень:  розпивання алкогольних напоїв, куріння у недозволених місцях, цькування, вимагання, вчинення хуліганських дій. Наводилися приклади кібер та телефонного шахрайства, а також акцентувалась увага на видах відповідальності здобувачів освіти та їх батьків за скоєні правопорушення.
   Підводячи підсумки, гості заходу наголосили, що профілактична робота дає можливість виробляти у молоді вміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки. 

   

Немає коментарів:

Дописати коментар