четвер, 30 березня 2023 р.

ПАТРІОТИЧНА ПОЕЗІЯ ВІД СВІТЛАНИ НЕСТЕРОВИЧ


   Уже другий рік  в Україні триває війна,  страшна, болюча, жорстока. Cаме трагічні події надихають сучасних поетів   на написання патріотичної поезії, яка  надає українському  народу віри і сили, упевненості у своїй правді й перемозі.
   28 березня 2023 року, з ініціативи бібліотеки Гусятинського фахового  коледжу ТНТУ, відбулася зустріч студентів груп 13 (куратор - Палагута М.І.) і 14 (куратор - Панчук Г.М.) із поетесою Гусятинщини Світланою Нестерович.
  Війна на сході України надихнула Світлану Богданівну змінити ліричні рядки своїх поезій на патріотичну тематику. Кожну подію чи відомості з фронту вона пропускає крізь себе і виливає свої емоції і переживання у вірші.
  Скільки планів було і подій,
  Вирувало усюди життя,
  Та мільйони надій і мрій
  Перекреслило слово війна..,
такими поетичними рядками розпочала свій виступ поетеса.
  Щемливо й емоційно звучали віршіУ нас війна..., Лист солдату, Розстріляні жнива, Я щиро дякую тобі, солдате, І Україна наша оживе!, Не здолаєш, кате, Україну нашу, які читала Світлана Богданівна. Затамувавши подих студенти вслухалися у віршовані рядки, що відтворювали реальні події сьогоднішніх днів.  Адже наша молодь усе розуміє і відчуває - то ж їм болить те, що відбувається з Україною.
  Сподіваємось, що такі зустрічі на патріотичну тематику та увага до рідного слова зможуть виплекати в юних серцях відвагу, патріотизм та любов до неньки України.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар