понеділок, 3 жовтня 2022 р.

УКЛІН ТОБІ, ВЕЛИКА СОЛОМІЄ!

     
   Уклін тобі, велика Соломіє,  під такою назвою 20 вересня 2022 року відбувся літературно-музичний вечір у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя, приурочений дню народження Соломії Крушельницької. Організаторами заходу виступили бібліотекарка Городівська Г.П. та студенти 14 групи.
    Цього року громадськість України та світу відзначає 150-ту річницю від дня народження однієї з найяскравіших зірок оперної сцени початку XX ст. Півтора століття пролягло між добою цієї талановитої людини та нашими днями, але час не віддаляє нас від Соломії Крушельницької. У цьому могли ще раз переконатись студенти-першокурсники 14 групи ( куратор Марія Палагута ) та студенти другого курсу Б-21, О-21 (куратор Ольга Пальчик), яких зібрала читальна зала бібліотеки.
  Учасники заходу Величенко Христина і Марків Анастасія запросили усіх присутніх у мандрівку життєвим шляхом Соломії Крушельницької, а Набожняк Тарас та Курпіта Максим декламували поезії сучасних українських митців про співачку. 
  Тернопілля свято береже пам'ять про яскраву зірку оперної сцени, яка й донині звеличує  дух українців, і перед славою якої низько схиляється весь світ.
    У бібліотеці діє книжкова виставка Золотий голос України.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар