понеділок, 17 жовтня 2022 р.

ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

  Свято працівників харчової промисловості в Україні встановлено у 1995 році. Із тих пір його відзначають кожну третю неділю жовтня.
  Харчова промисловість України - це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції. Завдяки їм на полицях наших супермаркетів панує розмаїття напоїв, мясних і молочних продуктів, хлібобулочних виробів, консервів та солодощів.
  Лаборанти, технологи, майстри та робітники щодня працюють над тим, щоб забезпечити людей якісними і смачними продуктами.
   Серед них і випускники Гусятинського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя.
 Шановні викладачі, студенти та випускники коледжу від щирого серця вітаємо Вас із професійним святом - Днем працівників харчової промисловості.
  Зичимо Вам міцного здоровя, миру, творчої енергії, успіхів та здобутків. Нехай Ваша праця гідно оплачується, а в домівках панує любов, злагода і взаєморозуміння, життя буде солодким без гірких і гострих спецій, переповнене позитивними та незабутніми моментами.
  Запрошуємо на перегляд  книжкової виставки Харчові технології - професія на всі часи, яка експонується у читальній залі бібліотеки коледжу.



 

четвер, 13 жовтня 2022 р.

УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ - АРМІЯ НЕСКОРЕНИХ.

              

                                                                    Пам'ятай, Україно, своїх  героїв,
                                                                           тих, хто на коліна вставати не хотів...

  14 жовтня в Україні відзначаємо дві дати, які нероздільно повязані історією, традиціями, героїзмом, боротьбою за незалежність - День захисників і захисниць та 80-річчя утворення Української повстанської армії.
  УПА - військово-політичне формування українського визвольного руху, яке діяло на території України у 1942-1956 роках і прагнуло відновити українську державність.  Їх боротьба за незалежність України є яскравим прикладом самовідданості та жертовності.
   Слава їх не вмре і не загине,
   Гідна Кобзаревого пера
   Буде жити вільна Україна,
   За яку боролося УПА.
 Сьогодні повстанці дають нам натхнення у сучасній боротьбі з новою рашистською агресією
 Ми віримо, що нинішні захисники та захисниці, наслідуючи чин повстанців, здобудуть перемогу над російськими окупантами..
 У бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя відкрито книжкову виставку присвячену 80-річчю Української повстанської армії.


понеділок, 3 жовтня 2022 р.

УКЛІН ТОБІ, ВЕЛИКА СОЛОМІЄ!

     
   Уклін тобі, велика Соломіє,  під такою назвою 20 вересня 2022 року відбувся літературно-музичний вечір у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя, приурочений дню народження Соломії Крушельницької. Організаторами заходу виступили бібліотекарка Городівська Г.П. та студенти 14 групи.
    Цього року громадськість України та світу відзначає 150-ту річницю від дня народження однієї з найяскравіших зірок оперної сцени початку XX ст. Півтора століття пролягло між добою цієї талановитої людини та нашими днями, але час не віддаляє нас від Соломії Крушельницької. У цьому могли ще раз переконатись студенти-першокурсники 14 групи ( куратор Марія Палагута ) та студенти другого курсу Б-21, О-21 (куратор Ольга Пальчик), яких зібрала читальна зала бібліотеки.
  Учасники заходу Величенко Христина і Марків Анастасія запросили усіх присутніх у мандрівку життєвим шляхом Соломії Крушельницької, а Набожняк Тарас та Курпіта Максим декламували поезії сучасних українських митців про співачку. 
  Тернопілля свято береже пам'ять про яскраву зірку оперної сцени, яка й донині звеличує  дух українців, і перед славою якої низько схиляється весь світ.
    У бібліотеці діє книжкова виставка Золотий голос України.



 

МИ ЗА МИР

                                  

   Щорічно 21 вересня весь світ відзначає Міжнародний день миру. Цей день ООН оголосила як день припинення вогню та відмови від насильства, щоб змусити людей не тільки задуматися про мир, але й зробити щось заради нього.
  У сучасному світі мир – це найбільша цінність для кожної людини. Для декого – це повсякденна реальністьі безцінний дар миру може особливо і не помічатися, проте для багатьох людей – це казкова мрія. Особливо значимим прагнення до миру для нас, українців, є з 2014 року, коли Росія розпочала війну проти України, а з 24 лютого 2022 року російські війська розпочали широкомасштабний геноцид українського народу.
  Про важливість збереження миру в усьому світі, виховання патріотизму та гуманізму, любові до Батьківщини та усвідомлення вартості людського життя в бібліотеці Гусятинського фахового коледжу, спільно із студентами 13 групи (  куратор Панчук Г.М.), проведено усний журнал “Ми за мир”.
  Ведучі Беседін Данило та Любий Андрій ознайомили присутніх з історією відзначення Міжнародного дня миру, навели документальні факти та наголосили на значенні миру для всіх людей на Землі.
  Поетичні рядки, прочитані Бойцівим Михайлом, вдало доповнили і підкреслили необхідність збереження миру на Землі.
  Студенти ознайомилися з книжковою виставкою  Україна бажає миру та зробили на пам'ять світлини.