середа, 15 грудня 2021 р.

ПОКЛИКАНІ ЧОРНОБИЛЕМ

  Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
  У цей день згадуємо  мужність і самовідданість ліквідаторів, які ціною свого життя та здоровя змогли здолати страшну трагедію ХХ століття та врятувати людство від радіаційного лиха.
  Близько 600 тисяч людей різних професій взяли участь у ліквідації наслідків катастрофи. Серед тих, хто боровся зі страшним лихом та відроджував до нового життя обпалену радіацією землю, були і наші земляки.
 На вшанування памяті ліквідаторів у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відбулася зустріч студентів груп М-21, Т-21 (куратор Коневич М.Р.) із заступником громадської організації “Союз Чорнобиль УкраїниШигінським М.Б.
  Михайло Богданович поділився  спогадами про  своє 10-літнє перебування в Чорнобилі, де працював командиром взводу з охорони обєктів 10-ти кілометрової зони відчуження. Із хвилюванням  пригадав трагічні події тих днів, друзів, поїздку в Чорнобиль через 30 років після аварії. 
  На завершення заходу студенти подякували гостеві за цікаву розповідь, вручили квіти і зробили спільну світлину на згадку про зустріч. У відповідь Михайло Шигінський подарував для бібліотеки коледжу дві книги про чорнобильську трагедію, які зайняли чільне місце на книжковій виставці Покликані Чорнобилем.

                              









Немає коментарів:

Дописати коментар