середа, 1 грудня 2021 р.

ВІЛ/СНІД. ТИ ПОВИНЕН ЦЕ ЗНАТИ


   1 грудня в Україні і цілому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який був вперше проголошений у 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоровя.
  СНІД - особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству. Проблема поширення ВІЛ-інфекції впродовж більше як 30 років усе ще залишається актуальною, особливо серед молоді. Саме цього дня випадає нагода привернути увагу до проблем ВІЛ/СНІДу та замислитися над тим, як запобігти поширенню хвороби.
  “ВІЛ/СНІД. Ти повинен це знати”. Під такою назвою у групі П-21 (куратор Олексюк Л.Ф.) відбулася виховна година, під час проведення якої порушувалися питання: що таке  ВІЛ-інфекція,  шляхи її розповсюдження та методи профілактики. Наводилися приклади із життя відомих людей, які померли від СНІДу, і розповіді про осіб, яким доводиться жити з цією невиліковною хворобою.
  Із цікавістю студенти переглянули документальний фільм “ВІЛ та СНІД - міфи та реальність”, після обговорення якого молодь зробила висновок, що здоровий спосіб життя, спорт, успішне навчання є запорукою щасливого і довгого життя.
  Бібліотекар Шевчук А.П. ознайомила присутніх із матеріалами виставки “Молодь  за життя без СНІДу” та роздала буклети з телефонами довіри.
 Надіємося, що такі заходи допоможуть молодим людям усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе та  своїх близьких від цього страшного захворювання і зробити правильний вибір у житті.



 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар