вівторок, 9 листопада 2021 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ


    Кожного року, 9-го листопада в Україні відзначають День української  писемності та  мови.  Дата  припадає  на  православне свято - День вшанування преподобного Нестора-літописця - послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Адже саме з праць преподобного починається писемна українська мова.
   Олесь Гончар писав:”Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцініше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна і мисленнєва діяльність народу.”
   Наша мова є духовною скарбницею всього українського народу, генетичним кодом української нації. Сучасна українська мова налічує близько 256 тисяч слів і включена до списку мов, які сьогодні успішно розвиваються. Бережімо її, збагачуймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити одне одному лише добрі слова, тоді й світ навколо стане кращим, добрішим.
  До цієї дати у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ розгорнуто книжкову виставку "Мова - перлина вікової мудрості", яка  містить різноманітну літературу про історичний шлях і багатство української мови, а також словники, довідники, підручники, які стануть у нагоді здобувачам освіти та всім тим, хто хотів би вдосконалити та покращити свій рівень знань з рідної мови.          

Немає коментарів:

Дописати коментар