пʼятниця, 29 жовтня 2021 р.

СПАЛАХ, ЩО НІЧ НЕВОЛІ РОЗІРВАВ

                            

    1 листопада 103-я річниця знаменної події в історії національного державотворення – проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. 
   “Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі! Віднині ти господар своєї землі, вільний громадянин Української держави!” – цими словами відозви Української Національної Ради було фактично утворено ЗУНР. А кількома годинами раніше, у ніч на 1 листопада 1918 року, українські стрілецькі частини під командуванням Дмитра Вітовського без жодного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова.
  Листопадова національно-демократична революція в Галичині стала важливою ланкою процесу, який завершився створенням в січні 1919 року єдиної Соборної України, чим було продемонстровано усьому світові волю нашого народу до свободи і незалежності.
   Вшановуючи пам’ять творців Західноукраїнської Народної Республіки, ми повинні усвідомити, що приклад їхнього служіння Богові та Україні повинен й надалі залишатися взірцем для кожного з нас.
    З нагоди відзначення 103-ї річниці проголошення Західноукраїнської Народної Республіки у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ  організовано книжкову виставку "Спалах, що ніч неволі розірвав", на якій представлено матеріали про події великого чину та його лідерів.


Немає коментарів:

Дописати коментар