вівторок, 28 вересня 2021 р.

ЖИТТЯ ВІДДАНЕ УКРАЇНІ


…Заборони треба зняти і дати українцям повну свободу і спроможність розвивати своє письменство, науку і штуку (мистецтво), своє життя громадське.
  Треба горнутися до свого українського, заохочувати до нього, розширювати його всякими способами.
                                                                                                                                М. С. Грушевський

  В історії української науки і культури кінця XIX - першої третини XX ст. одне із почесних місць по праву належить Михайлу Сергійовичу Грушевському – видатному вченому, людині широкої ерудиції та надзвичайної працьовитості. Володіючи енциклопедичними науковими знаннями, здатністю всебічно аналізувати і в художній формі відтворювати історичні процеси, він яскраво виявив себе в багатьох галузях знань: історії, археографії, літературознавстві, фольклористиці. Але насамперед М. С. Грушевський – це визначний історик і патріот свого народу, який створив перше найбільш повне, узагальнююче дослідження з історії України – від найдавніших часів до другої половини XVII ст.
  Всьго творчий доробок Михайла Сергійовича складає понад  дві тисячі праць.
 29 вересня 2021 року виповнюється 155 років від дня народження М.С. Грушевського. У бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито книжкову викладку Життя віддане Україні, де представлені книги, світлини, статті та праці присвячені цій видатній людині.


Немає коментарів:

Дописати коментар