середа, 22 вересня 2021 р.

МОЛОДЬ УКРАЇНИ ЗА МИР

  40 років тому у світі проголосили Міжнародний день миру як день загального припинення вогню й відмови від насильства. Цей день покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього. 
  В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 День миру і відзначається щорічно 21 вересня.
 Емблемою Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.
 Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма країнами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі. 
 Із метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань молоді про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу  бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ для студентів 12 та 14 груп  проведено усний журнал ”Молодь України за мир.
  Розпочався масовий захід піснею Наталі Валевської Мир над Україною.
 Бібліотекарі Шевчук А.П. та Старенька О.В., перегортаючи сторінки журналу, ознайомили присутніх із історією започаткування й відзначення Міжнародного  дня миру, навели історичні факти та наголосили на значенні миру для всіх людей на Землі.
  Поетичні рядки, прочитані  бібліотекарем Городівською Г.П., вдало доповнили сторінки усного журналу і ще раз підкреслили  необхідність збереження миру для щасливого  майбутнього наших дітей.
  Присутні переглянули книжкову виставку Ми за мир і зробили світлини на память.
                                                                                   




 

Немає коментарів:

Дописати коментар