четвер, 30 вересня 2021 р.

30 ВЕРЕСНЯ - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК

  Бібліотека... У нашому розумінні - це  колекція книг або приміщення, де зберігаються книги. Насправді ж книгозбірня має дещо глибше значення. Це чарівне місце - особливий простір, з особливою енергетикою, настроєм, затишком. Ніщо не може замінити спілкування з книгою. Адже кожна нова книжка - це знайомство з цікавими героями, що можуть поділитися своїми вчинками, допомогти або порадити. Це задоволення покрите чимось незвичайним, проте вічним.
  Книга - одне з найбільших чудес, створених людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє.
   У бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито книжкову виставку "Бібліотека - світ інформації, знань, успіху".

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КНИГУ

- У середньому люди проводять за читанням 6,5 годин на тиждень.

- Згідно з дослідженням Єльського університету, три чверті учнів, які погано вміють читати в третьому класі, залишаться такими ж у середній школі.

 - На написання роману йде в середньому близько 475 годин.

- Серед книг, які були написані або задумані за гратами – Дон Кіхот Мігеля де Сервантеса, Подорож пілігрима Джона Баньяна, Тюремна сповідь Оскара Уайльда, Державець Ніколо Макіавеллі.

- Раніше в бібліотеках книги приковували до полиць ланцюгами.

- Половину всіх продаваних сьогодні книг купують люди старше 45 років.

- Дослідження, проведені в США, показали, що діти, які навчилися читати до третього класу, мають менше шансів потрапити до в’язниці, почати приймати наркотики або не закінчити школу.

-  Жінки купують 68% всіх книг.

-  Більшість читачів втрачають інтерес до книги на 18-й сторінці.

-  Книги в м’якій обкладинці видавництва Penguin були створені для того, щоб зробити книги такими ж доступними, як сигарети, а перші пінгвінівські книжки в м’якій обкладинці поширювалися в церкві.

- Вважається, що малограмотність щорічно обходиться бізнесу і платникам податків в 20 мільярдів доларів у вигляді втраченої заробітної плати, втраченого прибутку і зниженої продуктивностію.

- Один з найвідоміших бібліоклептоманів – Стівен Блумберг, який викрав понад 23 000 рідкісних книг з 268 бібліотек. Щоб скласти свою колекцію, яка оцінюється приблизно в 20 мільйонів доларів, Блумберг застосовував найрізноманітніші методи: іноді він пробирався до бібліотеки через вентиляційну систему і навіть шахту ліфта.

- Найдорожчою книгою в даний час вважають унікальний Апокаліпсис, виданий французом Жозефом Форе. Книга оцінена в 100 мільйонів старих франків. Вона виставлена в музеї сучасного мистецтва в Парижі.

- Серед найбільш популярних книг в світі, перше місце, безперечно, належить Біблії. Її загальний тираж - шість мільярдів примірників. На другому місці - цитатник Мао Цзедуна, а третє місце дісталося Володар кілець

- Гугл підрахував кількість всіх художніх, публіцистичних і наукових праць в світі. Виявилося, що загальна кількість книг на Землі становить 129 864 880.

Немає коментарів:

Дописати коментар