середа, 29 січня 2020 р.

ЛИЦАРСЬКИЙ ПОДВИГ ГЕРОЇВ КРУТ

   І пам’яті свічка горить не згаса
   І 300 сердець - наша гордість, краса.
   Під Крутами квіти, “Реквієм” спів...
   Пам’ятай, Україно, патріотів синів!
                                         А. Климко



  Крути... Символ героїзму і відданності нашого юнацтва, символ національної трагедії, символ нової героїчної доби Української держави. Цього року 29 січня ми перегорнемо 102 сторінку нашої історії, коли   цвіт української молоді  склав іспит зрілості, ставши в обороні української волі і державності.
 На вшанування пам’яті про подвиг крутянців бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ підготувала і провела тематичний вечір “Лицарський подвиг Героїв Крут”.
 Студенти 13 групи (куратор Новінчук Ю. М.) Романцов Василь, Данильчук Нікіта, Швидак Марія, Рога Наталя та Кормило Ярослав своїми розповідями перенесли нас в буремний 1918 рік, у ті історичні події, які розгорталися на станції Крути, де юні гімназисти та студенти поклали своє життя за майбутнє України.
  Розповіді доповнювалися  переглядом відеопрезентації “Герої Крут - для нащадків взірець”, піснями та поезією про  юних оборонців держави.
  Бібліотекар  Городівська Г. П., завершуючи захід, наголосила, що бій під Крутами назавжди залишиться прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежність України.

                   

                  

                

                

                 

          
          


Немає коментарів:

Дописати коментар