середа, 22 січня 2020 р.

СОБОРНІСТЬ УКРАЇНИ - ОСНОВА ДЕРЖАВНОСТІ


  Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і багнетом намагалися відродити незалежну Соборну Українську державу. Так споконвічна мрія українців про об’єднання розрізнених частин України стала реальністю.
  До цієї знаменної дати бібліотекою Гусятинського коледжу ТНТУ, спільно з 11 групою (куратор Дудар І.А.), проведено виховну годину  “Соборність України - основа державності”.
Студенти Жабінська Вікторія, Невінська Софія, Башуцька Марія, Олексієва Уляна, Палюх Діана, Швець Тетяна відтворили у своїх виступах історичні події тих днів, передумови, які спонукали до об’єднання УНР та ЗУНР, урочистості на Софійській площі, значення Акту Злуки в майбутньому становленні України, як незалежної держави.
  Особливо проникливо звучали поетичні рядки у виконанні Саски Христини, Процкової Дарії, Туткалюк Христини і Лаб’як Юлії про соборну та єдину Україну з огляду на ті події, які відбуваються на сході нашої держави. Адже поки ми разом, доти ми сильні і лише спільно зможемо подолати ворога.
  Захід супроводжувала відеопрезентація про  події 1919 року і сьогодення.
 Огляд літератури, представленої на книжковій виставці “Свято української державності”, зробила бібліотекар Шевчук А.П. 







Немає коментарів:

Дописати коментар