четвер, 7 березня 2024 р.

ШЕВЧЕНКО - ЦЕ УКРАЇНА, УКРАЇНА - ЦЕ ШЕВЧЕНКО

  
    Тарас Григорович Шевченко... 
   Великий син українського народу, який своїм талантом возвеличив українську культуру, рідну землю та український народ.
   Поетичний спадок Тараса Шевченка - це чисте джерело української духовності, що живить цілі покоління українців. Кобзареве пророче слово будить у нас нові думки і болі, проникає рядками невмирущої краси, чарівної сили та вічної правди в глибини нашої душі.
   Тарас Григорович є нашим порадником, батьком, апостолом правди, пророком майбутнього та символом України. Україна була для нього всім, і він є нині всім для України.
   "Шевченко - це Україна, Україна - це Шевченко" під такою промовистою назвою працівники бібліотеки Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, спільно зі студентами 14 групи (куратор Древняк Л. Я.), провели літературно-музичний вечір, приурочений 210-річниці від дня народження Кобзаря.
    Геніальними рядками "Заповіту", відеопрезентацією "Борітеся! Поборете!" розпочався захід.
  Ведучі вечора Ненюк Тетяна та Додь Анастасія повели нас життєвим шляхом поета, перегорнули сторінки його творчості, та розкрили його як особистість, наділену багатьма талантами.
   Розповіді перепліталися з проникливими рядками віршів та дум у виконанні студентів Біланюк Інни, Білінської Анастасії, Гевак Евеліни та Мартинюк Вероніки.
   Емоційним завершенням вечора стала пісня "Думи мої, думи мої..." у виконанні Панчук Діани.
   У цей важкий для українців час по-новому усвідомлюємо велич незабутнього Тарасового слова та пам'ятаємо пророчі настанови: "І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі..."





Немає коментарів:

Дописати коментар