середа, 31 січня 2024 р.

КРУТИ: БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ

     29 січня 2024 року українці відзначають 106-у  річницю героїчного бою під Крутами, який став справжнім символом героїзму і самопожертви молоді в боротьбі за свободу свого народу.
    Бій під Крутами, який відбувся 29 січня 1918 року, був надзвичайно важливим під час боротьби за незалежність України. Відважна українська молодь віддала найдорожче - своє життя - за право жити у вільній країні.
  Сьогодні, знову захищаючи свою землю від російського агресора, ми вшановуємо пам'ять полеглих та покликані взяти на озброєння найважливіші цінності, що об'єднують наш народ – віру в незалежність та бажання боротися за неї.
   Із нагоди визначної дати біліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, спільно зі студентами 12 групи (куратор Бойко О. І.), проведено тематичний вечір Крути: бій за майбутнє.
    Учасники заходу, Горобець Максим, Кучерява Вікторія, Чавурська Єлизавета, згадали подвиг захисників України, які у 1918 році на залізничній станції Крути  вступили в бій з шеститисячною російською ордою. У нерівній боротьбі, де більшовики мали десятикратну перевагу, загинуло багато українських воїнів.
    Доповненням вечора стала літературна композиція “Вони зустрілись... за віршами П. Тичини, А. Гарасевича, О. Федорук, яку підготували  Андрійців Родіон, Ненчин Юрій, Шмигельський Володимир   та пісня про Україну у виконанні Діани Панчук.
   Героїчний чин учасників бою під Крутами став прикладом мужності для багатьох наступних поколінь  українців:
                                                                  Україні вічно бути!
Про Україну всім почути!
Що ми збудуєм на руїні
Нові твердині і святині!


Немає коментарів:

Дописати коментар