понеділок, 22 січня 2024 р.

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

   
     Сьогодні, 22 січня, український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії – День Соборності України. Саме цього дня  у далекому 1919 році на Софійській площі у  Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який увійшов в історію нашого народу як свято національної єдності, об’єднання українських земель в одну велику самостійну державу.
    До цієї події українська нація йшла не одне століття. Численні покоління  патріотів боролись за ідею створення Незалежної України. Багато хто з них поклав власне життя заради майбутньої державності.
    Ідея соборності не втрачає свого значення і в умовах сьогодення, адже  на східних кордонах  наші мужні захисники продовжують захищати від ворога українські  землі.
    До цієї дати у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ розгорнуто книжкову виставку “Соборність України - основа державності”, матеріали якої розповідають про  історичні події, які передували Акту Злуки та героїв, які боролися за обєднання всіх національно-демократичних сил українства.


Немає коментарів:

Дописати коментар