середа, 1 листопада 2023 р.

ЗУНР: ЗВИТЯГА, ТРАГЕДІЯ, ПОДВИГ

    

   1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний синьо-жовтий прапор та було проголошено Західно-Українську Народну Республіку. Це була знакова подія в тисячолітній історії ноціонального державотворення, яка свідчила про реалізацію українським народом права на створення своєї держави.
    Із нагоди відзначення 105-річниці утворення ЗУНР бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ та студентами групи А-21(куратор Панчук Г.М.) проведено тематичний вечір ЗУНР: звитяга, трагедія, подвиг.
    Ведучі заходу Іванович Антон, Беседін Данило, Петренко Максим та Чуйка Василь ознайомили присутніх з передумовами та особливостями проголошення ЗУНР, основними подіями Листопадового чину, провідними діячами республіки та впливом її на розбудову самостійної української держави.
    На вечорі прозвучали патріотичні вірші та пісня Непереможна Україна у виконанні Панчук Діани.
    Повертаючись до тих вікопомних подій, ми віддаємо шану вірним синам і дочкам, що поклали своє життя на вівтар незалежності. Серед них - Січові Стрільці, воїни ОУН-УПА, герої Небесної сотні та безстрашні воїни сучасної російсько-української війни, що героїчно відстоюють майбутнє України - соборної та незалежної європейської держави.

 

                       

Немає коментарів:

Дописати коментар