пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

ГОЛОДОМОР - БІЛЬ ДУШІ І ПАМ'ЯТЬ СЕРЦЯ

    В останню суботу листопада в Україні вшановують память про невинно замордованих жертв голодомору.
   Голодне лихоліття -  не просто історична минувшина, а незагойна фізична та духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.
   “Голодомор - біль душі і пам’ять серця” - під такою промовистою назвою проведено годину пам’яті бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ спільно зі студентами 13 групи (куратор Гадюк Р.В.)
   Про найчорніші сторінки в історії України розповіли ведучі заходу Лабазович Володимир та Сосновський Сергій. Із спогадами очевидців нас ознайомили студенти Волощук Дмитро, Майстер Данило та Сойма Вадим. На заході прозвучали поезії, в яких у художній формі було розкрито страшні картини минулого.
  Запаливши свічку пам’яті, присутні хвилиною мовчання вшанували великомучеників нашого народу і висловили свою підтримку тим, хто сьогодні бореться за Україну, щоб такі події  більше ніколи не повторялися.
  Гортаючи сторінки нашої історії, учасники заходу донесли до присутніх всю трагедію хресного шляху невинно убієнних голодом-геноцидом. Адже і через десятиліття пам’ять все одно хвилюватиме серця людей, об’єднавши всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією.





вівторок, 21 листопада 2023 р.

РАЗОМ МИ СИЛЬНІ!

        21 листопада в Україні відзначають День Гідності і Свободи.
    Минає десять років відтоді, як у центрі Києва зібрався Євромайдан, який згодом переріс у Революцію Гідності. Українці вийшли на протест, щоб захистити свої права та європейський вибір. Своєю жертовністю, а  хто і власним життям, вони вибороли право жити у вільній, демократичній та незалежній державі. Це одна з найтрагічніших сторінок новітньої історії України.
    Із нагоди цієї дати у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відбувся тематичний вечір Разом ми сильні, учасниками якого стали студенти 11 групи (куратор Древняк Л.Я.)
   Здобувачі освіти Біланюк Інна, Гевак Евеліна, Дуда Анастасія, Ненюк Тетяна та Мартинюк Вероніка розповіли про доленосні події 2013-2014 років, про значення Євромайдану, який став мірилом людяності, солідарності та братерства навколо спільної мети.
     На  заході прозвучали вірші та пісня Герої не вмирають у виконанні Панчук Діани.
   Пригадуючи події 10-літньої давності, ми вшановуємо память про тих, завдяки кому наш європейський вибір є реальністю, усіх, хто віддав за нього життя, усіх, хто, незважаючи на небезпеку, заявив на Майдані про право українців бути європейською нацією, усіх, хто і сьогодні боронить мир і спокій в Україні.








 

середа, 1 листопада 2023 р.

ЗУНР: ЗВИТЯГА, ТРАГЕДІЯ, ПОДВИГ

    

   1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний синьо-жовтий прапор та було проголошено Західно-Українську Народну Республіку. Це була знакова подія в тисячолітній історії ноціонального державотворення, яка свідчила про реалізацію українським народом права на створення своєї держави.
    Із нагоди відзначення 105-річниці утворення ЗУНР бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ та студентами групи А-21(куратор Панчук Г.М.) проведено тематичний вечір ЗУНР: звитяга, трагедія, подвиг.
    Ведучі заходу Іванович Антон, Беседін Данило, Петренко Максим та Чуйка Василь ознайомили присутніх з передумовами та особливостями проголошення ЗУНР, основними подіями Листопадового чину, провідними діячами республіки та впливом її на розбудову самостійної української держави.
    На вечорі прозвучали патріотичні вірші та пісня Непереможна Україна у виконанні Панчук Діани.
    Повертаючись до тих вікопомних подій, ми віддаємо шану вірним синам і дочкам, що поклали своє життя на вівтар незалежності. Серед них - Січові Стрільці, воїни ОУН-УПА, герої Небесної сотні та безстрашні воїни сучасної російсько-української війни, що героїчно відстоюють майбутнє України - соборної та незалежної європейської держави.