четвер, 2 лютого 2023 р.

ВІН ПРОСЛАВИВ НАШ КРАЙ

    Іван Пулюй - знаменитий фізик, електротехнік, філософ, перекладач, щирий український патріот. Праці та відкриття, залишині ним, вписані в історію світової науки. Учений зробив значний внесок у розвиток молекулярної фізики, газорозрядних явищ, заклав підвалини майбутньої фізики електронів та Х-променів, електротехніки, електроенергетики та телефонного зв'язку. 
    Іван Пулюй жив переважно за межами України, але помислами й добрими справами він залишався серед свого народу, переживав за його долю, підносив його велич. Іван Пулюй писав:"...Нема більшого гонору для інтелігентного чоловіка, як берегти свою і національну честь та без нагороди вірно працювати для добра свого народу, щоб забезпечити йому красшу долю".        Сьогодні ім'я вченого світової слави назавжди повертається до нас своїми думами, мріями, сподіваннями та вірою у майбутнє України.
    До 178-ї роковини від дня народження Івана Пулюя у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито книжкову виставку "Життя в ім'я науки та України".

Немає коментарів:

Дописати коментар