вівторок, 21 лютого 2023 р.

ПАМ'ЯТАЙ, УКРАЇНО, СВОЇХ ГЕРОЇВ



   Щорічно 20 лютого в Україні у глибокій жалобі вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні - українців, які загинули, відстоюючи честь, гідність та свободу, виборюючи право жити у вільній Європейській державі.
   Події 9-річної давності змінили хід історії нашої країни та показали світові всю силу, стійкість і незламність нашої нації. Саме на Майдані народилася Україна ХХІ століття.
   Пригадаймо як усе починалося...
 ”Дух нескореної волі, - під такою назвою бібліотека Гусятинського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя, спільно зі студентами 12 групи (куратор Стельмащук Л.В.), провела вечір-реквієм, приурочений цій даті.
  Ведучі вечора Нахім Владислав та Слабіцький Андрій своїми розповідями пригадали трагічні події 2013-2014 років, що відбувалися в Києві. Зворушливі поетичні рядки,  прочитані  Гривнак Назарієм, Дорошак Антоном, Дейкало Владиславом, Квятковський Романом та Фітькайло Павлом, торкнулися душі і серця кожного з присутніх на заході.
  Хвилиною мовчання, під мелодію пісні Плине кача…, студенти вшанували память Героїв Небесної Сотні та всіх, хто загинув у боротьбі за Україну.
   Завершенням заходу стала щемлива пісня Янголи (слова та музика Юлії Фурдуй) у виконанні Панчук Діани та відеопрезентація ”Небесна Сотня.
 Память про жертовність, героїзм і патріотизм Героїв Небесної Сотні додає нам сил і впевненості у боротьбі за волю і незалежність України.
  Безмежна шана і честь кожному, хто захищає Україну на фронті. І вічна память тим, хто у цій боротьбі віддав найцінніше - своє життя.





 

понеділок, 13 лютого 2023 р.

ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

          
  14 лютого закохані у всьому світі відзначають День святого Валентина.
  Кохання... Багато століть людство не може знайти єдиного визначення для цього неймовірного почуття. Все змінюється у цьому світі і лише кохання залишається завжди юним, прекрасним, несподіваним і загадковим з усіх людських почуттів.
  Саме кохання надихає поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення  безсмертних шедеврів.
Минуще все, любов лиш вічна.
Міліють ріки, душі і слова.
І лиш любов пронизує сторіччя,
Перецвітає й знову ожива.
  Напередодні свята всіх закоханих у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ розгорнуто виставку-інсталяцію Все починається з любові. Світлини, що відображають різні миттєвості кохання, а також різноманітні валентинки, художні і поетичні твори, які розповідають про кохання, звертають на себе увагу яскравим оформленням у стилі Валентинового дня та створюють святковий настрій.

 

четвер, 2 лютого 2023 р.

ВІН ПРОСЛАВИВ НАШ КРАЙ

    Іван Пулюй - знаменитий фізик, електротехнік, філософ, перекладач, щирий український патріот. Праці та відкриття, залишині ним, вписані в історію світової науки. Учений зробив значний внесок у розвиток молекулярної фізики, газорозрядних явищ, заклав підвалини майбутньої фізики електронів та Х-променів, електротехніки, електроенергетики та телефонного зв'язку. 
    Іван Пулюй жив переважно за межами України, але помислами й добрими справами він залишався серед свого народу, переживав за його долю, підносив його велич. Іван Пулюй писав:"...Нема більшого гонору для інтелігентного чоловіка, як берегти свою і національну честь та без нагороди вірно працювати для добра свого народу, щоб забезпечити йому красшу долю".        Сьогодні ім'я вченого світової слави назавжди повертається до нас своїми думами, мріями, сподіваннями та вірою у майбутнє України.
    До 178-ї роковини від дня народження Івана Пулюя у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито книжкову виставку "Життя в ім'я науки та України".