вівторок, 13 вересня 2022 р.

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НЕПОВНОЛІТНІХ


   Злочин… Як часто  ми зустрічаємося з цим словом. І не завжди зрозуміло, які ж дії громадян нашої держави можна вважати злочинними. Так як ми знаємо, що незнання закону не звільняє нас від відповідальності, але для правової держави, якою хоче стати наша Україна, важливо, щоб жоден невинний не був покараний, а кожний, хто вчинив злочин, був притягнутий до кримінальної відповідальності.
   З метою профілактики правопорушень серед неповнолітніх бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя було організовано зустріч студентів груп 12 (куратор Стельмащук Л.В.) та 13 (куратор Панчук Г.М.) з інспектором ювенальної превенції лейтенантом поліції Сігіль М.В., де молодь дізналася, що за такі протиправні діяння, як вимагання, бійку, хуліганство, розпивання алкогольних напоїв, куріння неповнолітніми передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.
   На завершення заходу Майя Василівна наголосила, що кожен повинен розуміти, як важливо виховувати в собі найкращі якості, не порушувати закон, бути обізнаним і вміти постояти за себе та інших. Все це здобувається нелегкою працею над собою, та знанням законів, що нас захищають. А закон - це найвищий прояв людської мудрості.





Немає коментарів:

Дописати коментар