середа, 24 лютого 2021 р.

НА КРИЛАХ ЛЕСИНИХ ПІСЕНЬ


  Яскравою зорею пломеніє на літературному небосхилі поезія геніальної дочки українського народу Лариси Петрівни Косач.
  Леся Українка - окраса і гордість української нації, одна з основоположників нової української літератури, геніальна поетеса і драматург, талановитий прозаїк і перекладач, фольклорист-етнограф і літературознавець.
  25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки. Віддаючи дань пам’яті великій поетесі, бібліотека Гусятинського фахового коледжу ТНТУ спільно із 12 групою (куратор Москович Л.Ф.) провела  літературно-музичний вечір “На крилах Лесиних пісень”.
   Під ліричну мелодію пісні на слова Лесі Українки “Давня весна” ведучі заходу Марков Віталій та Сагайдак Олексій ознайомили присутніх із багатогранною творчістю  поетеси, життя якої - це подвиг мужньої і мудрої людини, ніжної і нескореної жінки, великої майстрині художнього слова, постать якої посідає гідне місце серед великих поетів.
  Чуттєво і проникливо лунали Лесині вірші, уривки із її драматичних творів у виконанні Сеньків Олександри і Ковальчук Олени.
  Присутні на вечорі переглянули  фільм “Іду до тебе...” та прослухали огляд літератури, представленої на книжковій виставці ”Вітрила її долі”, який підготувала бібліотекар Городівська Г.П.
  Захід завершився, але у нашій пам’яті ще надовго збережеться образ тендітної, але мужньої духом жінки, яка відкрила нам “Лісову пісню” і засвітила  “досвітні вогні”.
                                           
                                                
                 
                   
                  
                  
                 
     





Немає коментарів:

Дописати коментар