середа, 17 лютого 2021 р.

ГЕРОЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

   

  20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. ЇЇ події назавжди змінили країну й кожного українця.   Сім років минуло з того часу, але спогади настільки яскраві, наче це було вчора.
   Із метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відбувся вечір-реквієм І в скорботі завмерла країна, відправляючи вас до небес.
   Патріотичний захід для студентів 13 групи (куратор Коневич М.Р.) розпочався піснею Не спи моя рідна земля.
Бібліотекар Шевчук А. П. спільно із ведучими вечора Кухцяком Іллею та Лихо Назарієм познайомили присутніх із історичним і суспільним значенням Революції Гідності, короткими життєписами героїв Майдану Тернопільщини, розкрили суть подвигу Небесної Сотні.
   Спостерігаючи за кадрами фільму Небесна Сотня. Зима, що нас змінила, учасники вечора мали змогу пригадати хронологію кривавих подій 2013-2014 років, коли, об’єднані поривом духу, люди встали за волю і Незалежність України.
Доповненням вечора стали патріотичні вірші, присвячені подіям того часу, які прочитали Бойко Володимир і Вишняк Віктор.
Під мелодію гімну Майдану Пливе кача..., присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.
Небесну Сотню пам’ятатимуть завжди, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають, допоки лишаються в наших серцях, душах, у нашій пам’яті.
                                               
                             
                                

                     

Немає коментарів:

Дописати коментар