пʼятниця, 6 листопада 2020 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ



  Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. За православним календарем цього дня  вшановують пам’ять  Преподобного Нестора-Літописця — послідовника Кирила і Мефодія. Вважається, що Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови. 
  Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав: Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура. Убогість слова – це убогість думки, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості.
  Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.
 У читальній залі бібліотеки Гусятинського коледжу ТНТУ відкрито книжкову виставку приурочену Дню української писемності та мови,  на якій представлено багато різноманітної літератури з української мови, зокрема,  учбової, наукової, науково-популярної, довідкової, а також з історії української літературної мови. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар