пʼятниця, 30 жовтня 2020 р.

ЗУНР: КРІЗЬ ПРИЗМУ ЧАСУ

               
               

 1 листопада 102-річниця знаменної події в історії національного державотворення -проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. 
 “Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі! Віднині ти господар своєї землі, вільний громадянин Української держави!” - цими словами відозви Української Національної Ради було фактично утворено ЗУНР. А кількома годинами раніше, у ніч на 1 листопада 1918 року, українські стрілецькі частини під командуванням Дмитра Вітовського без жодного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова.
 Листопадова національно-демократична революція в Галичині стала важливою ланкою процесу, який завершився створенням в січні 1919 року єдиної Соборної України, чим було продемонстровано усьому світові волю нашого народу до свободи і незалежності.
  Відзначаючи ті буремні події, ми передусім віддаємо шану подвигу українців, які засвідчили незламність духу, самовідданість у боротьбі за національну державність.   
  З нагоди відзначення 102-ї річниці проголошення Західно–Української Народної Республіки у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ організовано книжкову виставку “ЗУНР: крізь призму часу”, на якій представлено матеріали про події великого чину та його лідерів: Євгена Петрушевича, Дмитра Вітовського, Костя Левицького, Степана Витвицького та інших.

 



середа, 28 жовтня 2020 р.

ВІЧНИЙ ВОГОНЬ ПАМ'ЯТІ

28 жовтня 2020 року - 76-а річниця з Дня  визволення України від фашистських загарбників.
  В цей день ми згадуємо тих, хто самовіддано рятував рідну землю і здобув перемогу над окупантами.
  На вшанування пам’яті героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, в бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ розгорнуто книжкову виставку “Вічний вогонь пам’яті".


 

пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

АВТОМОБІЛЬ У НАШОМУ ЖИТТІ


   25 жовтня в Україні відзначають День автомобіліста і дорожника. Свято встановлено Указом Президента України у 1993 році і відзначається щорічно в останню неділю жовтня.
  Важко уявити собі сучасне життя, господарську діяльність і побут кожної людини без автомобільного транспорту.
  Автомобіліст - професія особлива, зі своєю романтикою, своїми традиціями, характером та укладом. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої майстерності,  таланту, фізичної та емоційної самовіддачі.
   У цій важливій сфері економіки трудиться чимала армія професіоналів, серед них і випускники Гусятинського коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.
  Користуючись нагодою хочемо привітати викладачів, студентів та випускників спеціальності “Автомобільний транспорт” з професійним святом.
  Бажаємо Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, радісних миттєвостей,  зеленої вулиці на життєвих та автомобільних шляхах.
  У бібліотеці коледжу відкрито тематичну виставку "Автомобіль у нашому житті"

вівторок, 20 жовтня 2020 р.

ПАТРІОТ. ПОЕТ. ПОЛІТИК


    22 жовтня виповнюється 85 років від дня народження легендарного українського поета, Героя України, академіка НАНУ, колишнього  народного депутата Бориса Олійника.
  Творчий доробок поета нині - понад сорок книг. Найвідомішими вважаються "Вибір", "Коло", "Стою на землі", "Заклинання вогню", "Сива ластівка", "У дзеркалі слова", "Поворотний круг", "Таємна вечеря", поема "Сім".
  Арсенал Олійникової поетики формувався і збагачувався під впливом фольклорних зразків, творчості Т. Шевченка, І. Франка, видатних майстрів, зокрема П. Тичини і А. Малишка,  прогресивних зарубіжних поетів.
  Поезія Б. Олійника здобула широке визнання. Він лауреат Державної премії СРСР  за книгу "Стою на земле" і Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка  за книги "Сива ластівка", "У дзеркалі слова", "Дума про місто".
  Доля йому щедро насипала: щастя і радості, перемог і поразок… А найщедріше - таланту, мудрості та розуму. Борис Олійник - Поет з великої літери та класик сучасної української літератури. 
  У бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ відкрито книжкову виставку:  "Патріот. Поет. Політик".

               
                             

четвер, 15 жовтня 2020 р.

18 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

                      

     Свято працівників харчової промисловості в Україні встановлене у  1995 році. З тих пір його відзначають кожну третю неділю жовтня.                               
  Харчова промисловість України — це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції. Завдяки їм на полицях наших супермаркетів панує розмаїття напоїв, м’ясних і молочних продуктів, хлібобулочних виробів, консервів та солодощів. 
 Лаборанти, технологи, майстри  та робітники щодня працюють над тим, щоб забезпечити людей якісними і смачними продуктами.
 Серед них і випускники Гусятинського коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.
 Шановні колеги, студенти та випускники коледжу  від щирого серця вітаємо Вас із професійним святом - Днем працівників харчової промисловості.
  Зичимо Вам гарного святкового настрою, міцного здоров’я, творчої енергії, успіхів та здобутків. Нехай ваша праця гідно оплачується, а в домівках панує любов, злагода і взаєморозуміння, життя буде солодким, без гірких і гострих спецій, переповнене позитивними та незабутніми моментами.   
                              
                           
До цієї дати у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ розгорнуто книжкову викладку "Харчові технології - професія на всі часи".

                             

                             

вівторок, 13 жовтня 2020 р.

ПОНАД УСЕ ВОНИ ЛЮБИЛИ УКРАЇНУ

   14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День Українського козацтва та День Захисника України.
 Ця дата - символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за її незалежність і суверенітет. Попри зміну часів і політичних систем, День Захисника України асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.
  З нагоди цього свята в бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ розгорнуто книжкову виставку “Понад усе вони любили Україну”на якій представлено видання, що розкривають сторінки історії героїчної боротьби захисників рідної землі від Козацької доби до наших днів, висвітлюють події новітньої історії та розповідають про сучасних героїв, які відстоюють свободу, честь, гідність нашої держави у зоні бойових дій на сході країни.