середа, 12 лютого 2020 р.

ДОРОГАМИ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ

       Хто ж відповість за юні долі,
       У крові, викупаний стяг?
       Коли і як приспати болі,
       В людських зневірених серцях?
       А може, скажуть кладовища
       Устами жалібних троянд,
       Чом дев’ять літ там юність нищив
       Для нас чужий Афганістан
                                  О. Зайченко




    15 лютого минає 31 рік відтоді як радянські війська були виведені з Афганістану. Чимало років минуло з того часу, але події тих днів залишаються живим болем для багатьох колишніх солдатів та офіцерів, що воювали в цій війні. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, звеличує честь і гідність воїнів, які самовіддано виконували свій інтернаціональний обовязок, захищаючи своїх товаришів і мирних жителів країни.
   Щоб зрозуміти весь трагізм афганської війни і вшанувати мужність воїнів-афганців бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ організувала зустріч студентів 12 групи (куратор Оляніна Н.В.) і П-31 (куратор Барціховська К.І.) із людьми, яким довелося пройти через пекло тих грізних років війни - воїнами-афганцями Ковальчуком М.А. і Каштаном А.З.
    Усіх присутніх заполонили: хвилюючі спогади про роки служби,   розриваючі серце хвилини прощання з вбитими товаришами,  міцну дружбу, яка збереглася до сьогоднішніх днів.
    Як підтвердження трагізму афганської війни присутні переглянули декілька відеофільмів та прослухали пісні у виконанні групи Долг , соліст якої теж пройшов дорогами Афганістану.
Завершуючи захід, Михайло Андрійович акцентував увагу на сьогоднішніх подіях на сході Україн, де також проливається кров і гинуть молоді хлопці, захищаючи кордони рідної землі.

     









Немає коментарів:

Дописати коментар