пʼятниця, 26 квітня 2019 р.

ВЕЛИКОДНІ ПЕРЕДЗВОНИ


     Великдень є одним із найурочистіших для кожного християнина святом, яке приносить багато радості і душевної теплоти. Це, дійсно, Великий День, який прославляє воскресіння Ісуса Христа і знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю та надію на вічне існування.
    У цей святковий день церква радіє і широко розчиняє свої двері, впускаючи всіх бажаючих посвятити великодні паски, яйця та інші страви, принесені у кошику.
  Напередодні великого і світлого дня Воскресіння Христового у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ відкрито   виставку-інсталяцію “Великодні передзвони”. 
  Викладка містить літературу релігійної тематики, книги із народознавства, мистецтва, народної творчості, а також поезію  українських авторів про великодні традиції, обряди та звичаї. 
   Родзинкою виставки є великодні листівки. Цю колекцію нам передав лікар за професією і краєзнавець за покликанням Василь Горбоватий. Вона складається із 37 поштових листівок різних років виходу, як українських, так і зарубіжних видань.  Зокрема, тут можна побачити листівки з Польщі, Канади, Австралії. 
   Доповнюють виставку-інсталяцію великодня паска, розмаїття  писанок, а також  рушники, які майстерно вишили працівники нашого коледжу.
  У переддень світлого християнського свята Великодня хочемо побажати  всім нашим користувачам миру, взаєморозуміння, терпіння, віри і духовного розвитку! Нехай кожен Ваш вчинок і дія будуть праведними, нехай Ви і Ваші близькі живуть тільки у згоді з Богом і з самим собою! Христос Воскрес!

                            

                           




Немає коментарів:

Дописати коментар