пʼятниця, 26 квітня 2019 р.

ГОЛОСИТЬ ДЗВІН СТРИВОЖЕНО У КВІТНІ

    26 квітня 2019 року виповнюється 33-и роки з дня  чорнобильської катастрофи. Аварія, що сталася на атомній електростанції, залишається найважчою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії. Її масштаби могли б бути набагато більшими, якби не мужність і самопожертва сотні тисяч людей різних професій, які були задіяні для ліквідації наслідків аварії. Їх називають єдиним словом - ліквідатори.
   23 квітня бібліотекою Гусятинського коледжу ТНТУ для студентів 14-ї групи (куратор Мисько О.П.) було організовано зустріч із заступником голови громадської районної спілки “Чорнобиль” М.Б.Шигінським.
   Зворушливою  була   розповідь  Михайла Богдановича про трагічні події тих днів,  причини і наслідки чорнобильської трагедії, про свою 12-и річну служби в батальйоні охорони особливо важливих обєктів у 10-ти кілометровій зоні ЧАЕС та своїх побратимів, з якими підтримує дружбу по сьогоднішній день.  
  На закінчення заходу студенти подякували гостеві за цікаву бесіду, вручили квіти і зробили спільну фотографію на згадку про зустріч.
   

ВЕЛИКОДНІ ПЕРЕДЗВОНИ


     Великдень є одним із найурочистіших для кожного християнина святом, яке приносить багато радості і душевної теплоти. Це, дійсно, Великий День, який прославляє воскресіння Ісуса Христа і знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю та надію на вічне існування.
    У цей святковий день церква радіє і широко розчиняє свої двері, впускаючи всіх бажаючих посвятити великодні паски, яйця та інші страви, принесені у кошику.
  Напередодні великого і світлого дня Воскресіння Христового у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ відкрито   виставку-інсталяцію “Великодні передзвони”. 
  Викладка містить літературу релігійної тематики, книги із народознавства, мистецтва, народної творчості, а також поезію  українських авторів про великодні традиції, обряди та звичаї. 
   Родзинкою виставки є великодні листівки. Цю колекцію нам передав лікар за професією і краєзнавець за покликанням Василь Горбоватий. Вона складається із 37 поштових листівок різних років виходу, як українських, так і зарубіжних видань.  Зокрема, тут можна побачити листівки з Польщі, Канади, Австралії. 
   Доповнюють виставку-інсталяцію великодня паска, розмаїття  писанок, а також  рушники, які майстерно вишили працівники нашого коледжу.
  У переддень світлого християнського свята Великодня хочемо побажати  всім нашим користувачам миру, взаєморозуміння, терпіння, віри і духовного розвитку! Нехай кожен Ваш вчинок і дія будуть праведними, нехай Ви і Ваші близькі живуть тільки у згоді з Богом і з самим собою! Христос Воскрес!

                            

                           




вівторок, 2 квітня 2019 р.

В ЄДНОСТІ СИЛА НАРОДУ

   У рамках творчого звіту, який проходив під гаслом В єдності сила народу та з метою вшанування героїзму полеглих патріотів нашої держави, возвеличення їх подвигу в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України бібліотекою Гусятинського коледжу ТНТУ підготовлено та проведено цикл заходів, спрямованих на виховання та формування почуття гідності і патріотизму молодого покоління.  Це вечори пам'яті, тематичні виховні години, зустрічі з учасниками бойових дій на сході України.
  На конкурс було представлено тематичну експозицію Моя Україна - єдина країна. Матеріали  виставки висвітлюють сторінки української історії:  національно-визвольні процеси початку ХХ століття; постаті відомих громадських та політичних діячів, а також складні політичні відносини, які відбувалися   на теренах нашої держави під час боротьби українського народу за єдність та незалежність.
   Чільне місце  займають матеріали про героїв Небесної Сотні та війну  на сході України.
  Експозицію доповнено світлинами, плакатами, матеріалами з газет і журналів, спогадами очевидців.