пʼятниця, 7 грудня 2018 р.

МОГУТНЯ ХВИЛЯ ПРОСВІТИ

  8 грудня 2018 року минає 150 років від дня заснування Всеукраїнського товариства “Просвіта”  та 120-річчя заснування товариства “Просвіта” Гусятинщини.
  З приводу цього ювілею у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя для  студентів І-х курсів проведено виховну годину "Просвіта" - прообраз Української держави". На захід було запрошено   вчительку української мови, члена Гусятинського товариства "Просвіта" Коваль Р.А., яка розповіла про історію заснування і діяльність українського громадсько-культурного товариства “Просвіта” до 1939 року   і його роботу на сучасному етапі.
  Захід супроводжувала  тематична виставка ”Могутня хвиля Просвіти”.




              

четвер, 6 грудня 2018 р.

ПРАВОВИЙ СТАТУС МОЛОДОЇ ЛЮДИНИ

   4 грудня 2018 року, в рамках проведення Всеукраїнського  тижня права, з метою підвищення рівня правової культури молоді, поширення інформації і захисту прав людини та запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі, у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя відбулася зустріч студентів  з в.о. начальника Гусятинської РВ ДВС ГТУЮ Навроцькою М.М., в.о. начальника Гусятинської РВ ДРАЦС ГТУЮ Ділай І.М. та державним нотаріусом Гусятинської ДНК ГТУЮ Мороз Л.С.
   На заході студенти дізналися про  історію започаткування  Всеукраїнського  тижня права, про заходи, які організовуються під час його проведення, а також довідалися про свої права згідно Декларації прав дитини.
   Всі студенти, які були присутні на зустрічі, отримали  буклети з інформацією та контактними телефонами організацій, куди можна  звернутися у випадку порушення їхніх прав та свобод.
    Захід супроводжувала книжкова виставка "Права. Гарантії. Захист", на якій представлена література та буклети правового змісту.

 





                               


середа, 5 грудня 2018 р.

ЛИЦАР УКРАЇНСЬКОЇ ЛІРИКИ

  5 грудня 2018 року виповнюється 140 років від дня народження Олександра Олеся   - талановитого українського поета- лірика.
  З нагоди цієї дати бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя провела літературно-музичний вечір “Журба і радість - два крила”.
  Студенти групи 14(куратор Мисько О.П.) Скопецька Лілія, Стиранка Ірина, Стельмащук Леся розповіли про життєвий і творчий шлях поета. Присутні змогли переглянути презентацію “Лицар української лірики”. Читці декламували його поезії, в яких простежувався зв’язок із рідною землею, сподівання на повернення додому. Усі думки і спогади Олеся, усе його життя, кожний його твір назавжди пов’язані з Україною. Недаремно прах покійного було перепоховано 29 січня 2017 року на Лук’янівському кладовищі у Києві.
  Студенти прослухали пісні: “Ворони”, на слова Олександра Олеся, у виконанні сучасного гурту “Кому вниз” і “Ой, не  квітни, весно” у виконанні М. Бурмаки.
  Слово Олександра Олеся повернулось на рідну землю, а вдячні нащадки пам’ятатимуть його завжди.



   Вшановуючи пам'ять про Олександра Олеся, у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя відкрито книжкову виставку “Лицар української лірики”.