середа, 10 травня 2023 р.

ЧОРНОБИЛЬ - СКОРБОТА ПАМ'ЯТІ

   26 квітня 2023 року виповнилося 37 років з дня  чорнобильської катастрофи. Аварія, що сталася на атомній електростанції, залишається найважчою за своїми наслідками катастрофою у сучасній історії. Її масштаби могли б бути набагато більшими, якби не мужність і самопожертва сотні тисяч людей різних професій, які були задіяні для ліквідації наслідків аварії.
  Серед тих, хто боровся зі страшним лихом та відроджував до нового життя обпалену радіацією землю, був і наш земляк Шигінський М.Б., зустріч із яким була організована бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ для  студентів гр. 11 (куратор Дудар Ін. А.) та Д-21(куратор Дудар Іг.А.)
  Упродовж десяти років Михайло Богданович був командиром взводу із охорони 10-кілометрової зони відчуження. Зі щемом у голосі звучали його спогади про той трагічний квітневий день, коли стався вибух, про  подвиг ліквідаторів-чорнобильців, які, ризикуючи собою, прийняли на себе вогонь атомної катастрофи, робочі будні із охорони п’ятого і шостого енергоблоків, і побратимів, із якими підтримує дружбу по сьогоднішній день.
  На завершення заходу студенти подякували Михайлу  Богдановичу за цікаву розповідь і зробили спільну світлину на пам’ять про зустріч.

                               

 

Немає коментарів:

Дописати коментар