четвер, 27 квітня 2023 р.

МИ УКРАЇНЦІ: ЧЕСТЬ І СЛАВА НЕЗЛАМНИМ

  26 квітня 2023 року у Гусятинському фаховому коледжі ТНТУ відбувся конкурсний творчий звіт закладів професійної (професійно-технічної),  фахової передвищої та вищої освіти під гаслом За честь, за славу, за свободу рідної землі!.
      Бібліотека коледжу представила на  конкурс  матеріали  масових заходів, які проводилися для здобувачів освіти на національно-патріотичну тематику, та книжкову експозицію під назвою Ми українці: честь і слава незламним. Матеріали виставки розкривають події та імена героїв, що боролися і борються за волю України, починаючи від 1917 року і до сьогодення: Січові Стрільці, юні  Крутянці, вояки ОУН-УПА, Герої Небесної Сотні, воїни АТО та новітні герої, які боронять Україну від російського агресора.
     Чільне місце займає прапор, привезений із фронту викладачем коледжу Говенком Б.П., та Книга памяті, де вписані імена героїв Гусятина, які полягли за Україну.


 

ЧОРНОБИЛЬ: ТРАГЕДІЯ І ПОДВИГ



   26 квітня –  день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників,  персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Подвиг цих людей назавжди вписано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.
    До цієї дати у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито книжкову виставку Чорнобиль: трагедія і подвиг. Матеріали, які представлені на виставці, розповідають про трагічні події атомного лиха, про героїв, які в умовах смертельного радіоактивного опромінення працювали над подоланням ядерної стихії.
    Б’ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля… Вони нагадують: Пам’ятайте...
        Чорнобильський вітер по душах мете
        Чорнобильський пил на роки опадає.
        Годинник життя безупинно іде...
        Лиш пам'ять усе пам'ятає...

                         






                   

 

 

пʼятниця, 14 квітня 2023 р.

ВЕЛИКОДНІ ДЗВОНИ УКРАЇНИ

     

   Великдень є одним із найурочистіших для кожного християнина святом, яке приносить багато радості і душевної теплоти. Це, дійсно, Великий День, який прославляє воскресіння Ісуса Христа і знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю та надію на вічне існування.
   У цей святковий день церква радіє і широко розчиняє свої двері, впускаючи всіх бажаючих посвятити великодні паски, яйця та інші страви, принесені у кошику.
   Напередодні великого і світлого дня Воскресіння Христового у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито   виставку-інсталяцію “Великодні дзвони України”. 
   Викладка містить літературу релігійної тематики, книги із народознавства, мистецтва, народної творчості, а також поезію  українських авторів про великодні традиції, обряди та звичаї. 
 Родзинкою виставки є великодні листівки. Цю колекцію нам передав краєзнавець В.П.Горбоватий. Вона складається із 37 поштових листівок різних років виходу, як українських, так і зарубіжних видань.  Зокрема, тут можна побачити листівки із Польщі, Канади, Австралії. 
   Доповнюють виставку-інсталяцію великодня паска, розмаїття  писанок, а також  рушники, які майстерно вишили працівники нашого коледжу.
 У переддень світлого християнського свята Великодня хочемо побажати  всім нашим користувачам миру, взаєморозуміння, терпіння, віри і духовного розвитку! Нехай кожен Ваш вчинок і дія будуть праведними, нехай Ви і Ваші близькі живуть тільки у згоді з Богом і з самим собою! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


середа, 12 квітня 2023 р.

Пріоритетні напрямки діяльності бібліотеки ЗФПО в реаліях сучасності


  23 березня 2023 року у дистанційному режимі відбулося методичне засідання бібліотечних працівників закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області на тему: "Пріоритетні напрямки діяльності бібліотеки ЗФПО в реаліях сучасності".  Модератор заходу - Борщівський агротехнічний фаховий коледж. 
   Із вітальним словом до учасників засідання звернулись в.о. Борщівського агротехнічного фахового коледжу Ігор Блозва та методист Ради директорів ЗПФО Тернопільської області Ірина Лещик.
    На семінарі обговорювалися питання:
- дієві функції роботи бібліотеки закладу освіти у світлі інтелектуального і культурного розвитку студентської молоді;
-роль бібліотеки в акредитації освітніх програм, у забезпеченні та вдосконаленні якості навчання за акредитованими освітніми програмами;
- номенклатура справ у бібліотеці: правила її ведення;
- особливості реєстраціїта списання періодичних видань.
 Підводячи підсумки семінару, голова методичного засідання бібліотечних працівників Світлана Николишин наголосила на ключових положеннях атестації бібліотечних працівників, ознайомила з основними документами, що врегульовують питання підвищення фахового рівня бібліотечних працівників, відповіла на питання стосовно списання російської літератури та проінформувала про навчально-методичний семінар по темі актуалізації та збереження бібліотечних фондів.