пʼятниця, 29 жовтня 2021 р.

СПАЛАХ, ЩО НІЧ НЕВОЛІ РОЗІРВАВ

                            

    1 листопада 103-я річниця знаменної події в історії національного державотворення – проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. 
   “Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі! Віднині ти господар своєї землі, вільний громадянин Української держави!” – цими словами відозви Української Національної Ради було фактично утворено ЗУНР. А кількома годинами раніше, у ніч на 1 листопада 1918 року, українські стрілецькі частини під командуванням Дмитра Вітовського без жодного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова.
  Листопадова національно-демократична революція в Галичині стала важливою ланкою процесу, який завершився створенням в січні 1919 року єдиної Соборної України, чим було продемонстровано усьому світові волю нашого народу до свободи і незалежності.
   Вшановуючи пам’ять творців Західноукраїнської Народної Республіки, ми повинні усвідомити, що приклад їхнього служіння Богові та Україні повинен й надалі залишатися взірцем для кожного з нас.
    З нагоди відзначення 103-ї річниці проголошення Західноукраїнської Народної Республіки у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ  організовано книжкову виставку "Спалах, що ніч неволі розірвав", на якій представлено матеріали про події великого чину та його лідерів.


середа, 13 жовтня 2021 р.

МУЖНІСТЬ І ВІДВАГА КРІЗЬ ВІКИ

 14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День захисників і захисниць України.
  Ця дата - символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на сході  України йде боротьба за її незалежність і суверенітет. Саме  про це  йшлося на виховній годині “Славні сини України”, яку організувала бібліотека Гусятинського фахового коледжу ТНТУ спільно із студентами 13 -ї групи  (куратор Ляхта О.В.).
 Учасники заходу Федчишин Вікторія, Повзанюк Юля, Пономар Олександр, Ващишин Іван пригадали  славні традиції предків, які уособлюють мужність і хоробрість оборонців та визволителів нашої рідної землі на всіх етапах її історії. Студенти віддали дань памяті нашим землякам, які загинули на сході України, захищаючи її незалежність та територіальну цілісність.     На завершення заходу бібліотекар Шевчук А.П. зробила огляд літератури, яка була представлена на виставці “Мужність і відвага крізь віки”.