вівторок, 26 травня 2020 р.

ЗА ХМАРОЮ ТЮТЮНОВОГО ДИМУ



    31 травня весь світ відзначатиме День боротьби з тютюнопалінням. Цей день був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоровя.  Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб у 21 столітті проблема тютюнопаління зникла.
     У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на боротьбу з цим явищем. 
   За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в країні 15,5 млн курців, і з кожним роком кількість викурених сигарет зростає.
   На сьогоднішній день вже прийнятий закон про заборону куріння в громадських місцях. Позбутися шкідливої звички непросто, але, на щастя, є чимало випробуваних методів кинути палити і почати здоровий спосіб життя.
   Саме про вплив тютюнопаління на організм людини та про те, як позбутися цієї шкідливої звички можна дізнатись, переглянувши тематичну виставку: ”За хмарою тютюнового диму, яка діє у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ         



Немає коментарів:

Дописати коментар