вівторок, 26 травня 2020 р.

ЗА ХМАРОЮ ТЮТЮНОВОГО ДИМУ



    31 травня весь світ відзначатиме День боротьби з тютюнопалінням. Цей день був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоровя.  Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб у 21 столітті проблема тютюнопаління зникла.
     У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на боротьбу з цим явищем. 
   За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в країні 15,5 млн курців, і з кожним роком кількість викурених сигарет зростає.
   На сьогоднішній день вже прийнятий закон про заборону куріння в громадських місцях. Позбутися шкідливої звички непросто, але, на щастя, є чимало випробуваних методів кинути палити і почати здоровий спосіб життя.
   Саме про вплив тютюнопаління на організм людини та про те, як позбутися цієї шкідливої звички можна дізнатись, переглянувши тематичну виставку: ”За хмарою тютюнового диму, яка діє у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ         



пʼятниця, 22 травня 2020 р.

УКРАЇНЦІ - НАЦІЯ ГЕРОЇВ

Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!







       23 травня в Україні відзначають День Героїв. 
     Це свято  данина пам’яті істинних героїв: звитяжних запорожців, юних крутянців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА , а також героїв Небесної сотні та воїнів, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини на сході України.
    Ми маємо  памятати про них  та взяти за взірець їхнє самовіддане служіння в ім’я Вітчизни.
   Слава Україні! Героям слава!

четвер, 21 травня 2020 р.

ВИШИВАНКА - СИМВОЛ УКРАЇНИ



Вишиванка – символ Батьківщини,
Дзеркало народної душі,
В колисанці купані хвилини,
Світло і тривоги у вірші.






Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки. 
   Останнім часом вишиванка стала своєрідним символом патріотизму і любові до своєї країни. Багато її люблять за стильність і унікальність, адже кожен вишитий на ній візерунок має свій символ і значення. 
  Традиційне українське вбрання виглядає дуже святково і дарує всім відмінний настрій.