понеділок, 16 березня 2020 р.

МОЛЮСЬ ЗА ТЕБЕ, УКРАЇНО!




Молюсь за тебе, Україно,
Молюсь за тебе кожен час,
Бо ти у нас одна-єдина
Писав в своїх віршах Тарас
                    Марія Скочиліс






    Україна! Країна волі і краси, бунтарного козацького духу та мальовничої природи, мужнього народу та унікальної культурної спадщини, неповторних традицій та співучої української мови.
    Наша ненька-Україна це цілюще джерело, яке живить коріння народу, який віками боровся за свободу, соборність та незалежність своєї держави.
   Україна - це Шевченко, його пророчі слова і думи.
 “Молюсь за тебе, Україно!” - під такою промовистою назвою бібліотекою Гусятинського коледжу ТНТУ спільно з групою Б-21 (куратор Дудар Іг. А.) проведено літературно-музичний вечір, приурочений Шевченківським дням.
  Пролог “Шевченко й Україна - нероздільні”, який представили студенти І-х курсів (організатор Дудар Ін. А.) органічно вплівся в канву заходу.
  Ведучі вечора Романів Ганна та Лисак Віталій своїми розповідями повели нас шляхами становлення української держави з найдавніших часів до сьогодення, пригадавши як трагічні так і знаменні віхи нашої Батьківщини.
  Розповіді перепліталися з поетичними рядками українських поетів, які прочитали Колтуцька Анастасія та Марцінковська Інна.
  Завершенням заходу стала щемлива пісня “Чорні квіти” у виконанні Інни Фуг.










     


Немає коментарів:

Дописати коментар