середа, 16 жовтня 2019 р.

СТЕПАН БАНДЕРА - ГЕРОЇЧНА ЛЕГЕНДА ОУН-УПА

В жалобі і смутку земля восени:
Не стало великого сина.

Йдемо до його дорогої труни –
Востаннє схилити коліна,
Але прапори, що квітчають його,
Шумлять, як розбурхані води:
— Ніколи не можна забити того,
Хто прапором став для народу!
                           Леонід Полтава


  60 років тому 15 жовтня 1959 року перестало битися серце Степана Бандери - полум’яного борця за незалежність та державність України. Людина - легенда, герой ХХ століття - саме він врятував честь України, зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу, підніс український патріотизм до найвищої жертовності. Його гасло: “Бог і Україна”!
 Віддаючи дань пам’яті славному сину українського народу, бібліотекою Гусятинського коледжу ТНТУ, спільно із студентами групи Б-21 (куратор Дудар І.А.), проведено вечір пам’яті: ”Степан Бандера - героїчна легенда ОУН-УПА”.
  Розпочала захід бібліотекар Шевчук А.П. Ведучі вечора Марцінковська Інна, Онишко Олеся та Колтуцька Анастасія ознайомили присутніх з життєвим шляхом Степана Андрійовича, розповіли про формування політичної свідомості та становлення його як ідеолога українського національно-визвольного руху,  провідника ОУН. Вірш "На смерть Степана Бандери" прочитав Лисак Віталій.
 Доповнив виступи студентів викладач історії Дудар І.А., який звернув увагу молоді на велике значення постаті Степана Бандери в українській історії та вплив його ідей на події, які відбуваються сьогодні на сході України.
  Вечір супроводжувався книжковою виставкою "Степан Бандера - символ доби".
          
                          
                           

Немає коментарів:

Дописати коментар