середа, 6 березня 2019 р.

ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО ЄДНАЄ УКРАЇНУ


І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечерній
Тихо засіяє...
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!
    В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою людиною є  Тарас Григорович Шевченко. Цими березневими днями  ми відзначаємо 205-у річницю від дня народження Великого Кобзаря.
   До вшанування цієї дати долучилася і бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ, яка спільно із групою Б-21 (куратор К.І.Петрашко) провела тематичну виховну годину Шевченкове слово єднає Україну.
   Учасники заходу Юрій Савула, Діана Попелишин, Надія Водзінська та Ольга Фік повели нас чарівними стежками Шевченкових віршів, переплітаючи їх з розповідями про життєвий і творчий шлях поета.
   Наголосили, що  Шевченкове слово закликало людей до боротьби, було духовною зброєю в найважчу хвилину. Події на Майдані засвідчили, що сила творів Кобзаря окрилює людей та додає наснаги у виборюванні свободи. А пророчі слова Тараса Шевченка Обніміться ж, брати мої… залишаються актуальними і сьогодні, коли наші військовослужбовці боронять Батьківщину на сході України.
   Захід супроводжувала книжкова виставка “Тарас Шевченко - України син”.
                            
                  

                         



Немає коментарів:

Дописати коментар