пʼятниця, 22 березня 2019 р.

ПОЕЗІЯ - ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ





         Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»ÑŒÑ‚ат пошуку зображень за запитом "21 березня всесвітній день поезії"          
     21 березня - Всесвітній день поезії,  свято, яке відзначається щороку в день весняного рівнодення. Дату встановлено делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році.
   Перший Всесвітній день поезії пройшов у столиці Франції у 2000 році, в штаб-квартирі ЮНЕСКО.
В Україні це свято на державному рівні відзначається з 2004 року і щороку набуває все більшої популярності.
   З нагоди Всесвітнього дня поезії  у бібліотеці Гусятинського коледжу представлена книжкова  виставка “Поезія - це завжди неповторність”.
   До уваги шанувальників поетичного слова збірки відомих  українських поетів В.Стуса,  П.Тичини, О.Олеся, В.Симоненка, Л.Костенко,  а також творчі доробки поетів Тернопільщини і  молодих авторів Гусятинщини.
 Книги представлені на даній виставці вражають своєю романтичною схвильованістю, щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою. Чільне місце займає поезія сьогодення, присвячена Героям Майдану та воїнам АТО.
Запрошуємо всіх студентів, викладачів, працівників коледжу переглянути виставку і поринути в чарівний світ поезії.

                         

середа, 6 березня 2019 р.

ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО ЄДНАЄ УКРАЇНУ


І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечерній
Тихо засіяє...
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!
    В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою людиною є  Тарас Григорович Шевченко. Цими березневими днями  ми відзначаємо 205-у річницю від дня народження Великого Кобзаря.
   До вшанування цієї дати долучилася і бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ, яка спільно із групою Б-21 (куратор К.І.Петрашко) провела тематичну виховну годину Шевченкове слово єднає Україну.
   Учасники заходу Юрій Савула, Діана Попелишин, Надія Водзінська та Ольга Фік повели нас чарівними стежками Шевченкових віршів, переплітаючи їх з розповідями про життєвий і творчий шлях поета.
   Наголосили, що  Шевченкове слово закликало людей до боротьби, було духовною зброєю в найважчу хвилину. Події на Майдані засвідчили, що сила творів Кобзаря окрилює людей та додає наснаги у виборюванні свободи. А пророчі слова Тараса Шевченка Обніміться ж, брати мої… залишаються актуальними і сьогодні, коли наші військовослужбовці боронять Батьківщину на сході України.
   Захід супроводжувала книжкова виставка “Тарас Шевченко - України син”.