вівторок, 29 січня 2019 р.

УКРАЇНИ ОБПАЛЕНИЙ ЦВІТ

   29 січня 1918 року вписано кривавими літерами в нашу історію. Адже саме цього дня на залізничній станції поблизу селища Крути стався бій між 4-тисячною більшовицькою армією М.Муравйова та 300-ма київськими студентами та гімназистами. Бій тривав п’ять годин. Усі молоді люди загинули героїчною смертю.
   Вшановуючи пам’ять про подвиг юних героїв в ім’я України, бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя  провела тематичну виховну годину “України обпалений цвіт”, мета якої розкрити причини трагедії під Крутами, викликати інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни.
   Сухими рядками історичних документів та полум’яними рядками поетів студенти групи 12 Ліля Остапишин, Ірина Шинкар, Олександр Черкас  та Олександр Черниш розповіли про  трагедію, яка сталася з їхніми ровесниками у ті далекі роки.
  Кульмінацією заходу став вірш О. Максимишин-Корабель “Мені наснилось, що вони зустрілись…”, який спонукає молодь, віддаючи  шану загиблим під Крутами, вклонитись до землі Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України та Героям АТО, які воюють сьогодні на сході України.
  Захід супроводжувала книжкова викладка "Пам'ятаємо героїв Крут".

             

              



Немає коментарів:

Дописати коментар